"Цифрова трансформація України" – купуйте квитки на першу конференцію Mezha.Media

Bloomberg: Росія може оголосити нову хвилю мобілізації через високі втрати на фронті

Вівторок, 13 серпня 2024, 18:15
Bloomberg: Росія може оголосити нову хвилю мобілізації через високі втрати на фронті
Ілюстративне фото: Getty Images

Bloomberg з посиланням на джерела пише, що в армії РФ спостерігається дефіцит солдатів для ведення війни проти України, тож це може змусити Росію розпочати нову мобілізацію до кінця 2024 року.

Джерело: Bloomberg із посиланням на джерела

Деталі: За словами трьох співрозмовників Bloomberg, які близькі до Кремля та Міноборони РФ, російська армія не отримує достатньо нових солдатів, щоби компенсувати втрати на фронті, які є найвищими від початку вторгнення в лютому 2022 року. Зазначається, що регіональні чиновники не можуть виконати в середньому більш як третину своїх квот на призов.

Реклама:

Як пише видання, ця ситуація може змусити Росію оголосити нову хвилю мобілізацію. За словами одного джерела, офіційні особи можуть назвати це "ротацією", щоб дати відпочити військовим на передовій, а інше джерело зазначає, що про нову мобілізацію можуть оголосити вже до кінця 2024 року.

Також видання додає, що вторгнення України в Курську область Росії, яке не зустріло значного опору, підкреслило виклики, з якими стикається Кремль у війні.

"Неспроможність Росії відбити українську атаку і відновити контроль над своїм кордоном виявила брак оборонних резервів. Москва має сотні тисяч військових на лінії фронту на сході та півдні України, де вона стикається зі збільшенням втрат, а бойові дії здебільшого заходять у глухий кут",  пише Bloomberg.

ВІДЕО ДНЯ

Співрозмовник видання розповів, що масштаб російських втрат і недостатній рівень заміщення робить підтримання стратегії війни дедалі складнішим.

"Про захоплення Києва та інших міст більше не йдеться, оскільки Росія не має достатньої кількості живої сили",  розповів співрозмовник видання.

Передісторія:

  • Виконувач обов’язки губернатора Курської області РФ Олексій Смірнов доповів лідеру Кремля Володимиру Путіну, що 28 населених пунктів області "перебувають під контролем противника".
  • Станом на 12 серпня українська армія може контролювати орієнтовно 44 населених пункти в Курській області Росії, вважає аналітичний проєкт DeepState.
  • Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив на Ставці, що українські військові продовжують проводити наступальну операцію на території Курської області РФ. "На даний час під нашим контролем знаходиться близько 1000 кв. км РФ… Ситуація знаходиться під нашим контролем", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:03
Reuters: Байден сказав, що над дозволом Україні бити далекобійною зброєю по РФ працюють
00:50
оновлюєтьсяВ Україні зафіксували кілька груп російських ударних БпЛА
00:44
Росіяни розпочали активний штурм у Курській області – DeepState
00:16
DeepState: на початку вересня Росія вдарила "Іскандерами" по місцю збору військових на Сумщині
23:52
Молодіжна збірна України перемогла Північну Ірландію та кваліфікувалася на Євро-2025
23:51
Генштаб: Найгарячіше на Покровському на Курахівському напрямках, ворог активний ще на трьох
23:46
Друга поразка поспіль: Україна поступилась Чехії у Лізі націй
23:41
Новини економіки 10 вересня: атака на енергетику, економічне бронювання, нові свідоцтва в "Дії"
23:33
Заарештованих в Німеччині трьох чоловіків підозрюють у шпигунстві за ексрозвідником з України
23:31
фотоЩо відбувається на кіностудії Довженка: фоторепортаж до 130-річчя народження кінорежисера
Усі новини...
Реклама: