Український експорт: вікно відкривається?

З ТОТ відправляють молодіжні загони в Курську область – ЦНС

Понеділок, 12 серпня 2024, 03:58
З ТОТ відправляють молодіжні загони в Курську область – ЦНС
ілюстративне фото росзмі

За даними національного спротиву, росіяни та їхні поплічники на тимчасово окупованих територіях формують молодіжні загони, які відправляють у Курську область РФ.

Джерело: ЦНС

Дослівно: "Ще одна пропагандистська акція Кремля на тимчасово окупованих територіях України. Тут створюють молодіжні загони, які мають вирушати на територію Курської області.

Реклама:

Під об’єктиви відеокамер "добровольців" пакують в автобуси й відправляють  для нібито допомоги постраждалим курянам".

Деталі: У спротиві зазначаюь, що місцевий колаборант і керівник регіональної організації "Молода республіка" Сергій Добровольський розповідає, що тільки з ТОТ Донеччини у Росію планують відправити щонайменше сотню молодих людей.

Дослівно: "Втім, жаліється кремлівський посіпака — виконати план поки що не вдається".

ВІДЕО ДНЯ

"На тимчасово окупованих територіях окупанти проводять не багатолюдні мітинги, на яких бюджетники та російські гастролери на камеру імітували підтримку населенню Курської області".

Нагадаємо: Із прикордонних районів Курської області евакуювали вже понад 76 тисяч жителів, заявили в МНС Росії.

Передісторія:

  • 6 серпня росіяни повідомили про спроби України прорватися на територію Курської області. 7 серпня російські пропагандисти і так звані "воєнкори" стверджували, що українські сили закріпилися в прикордонній зоні. А правитель Росії Володимир Путін назвав ситуацію "провокацією".
  • 8 серпня російське міноборони підтвердило просування українських військових у двох районах Курської області РФ і заявило, що перекинуло до кордону резерви й обстрілює ЗСУ з авіації.
  • Міністерство оборони РФ вранці 9 серпня випустило заяву про обстановку в Курській області, де визнало, що українські сили на околицях Суджі.
  • Мер російського міста Курчатов Ігор Корпунков, де розташована Курська АЕС, повідомив, що бойові дії ведуться вже за кілька десятків кілометрів від кордонів міста, але закликав мешканців не панікувати.
  • У ніч на 10 серпня у Брянській, Курській та Бєлгородській областях Росії ввели режим контртерористичної операції. Перед цим на другу добу після прориву кордону у Курській області РФ ввели режим надзвичайної ситуації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: