Український експорт: вікно відкривається?

ДСНС відзвітувала про радіаційну ситуацію на території України

Понеділок, 12 серпня 2024, 00:16
ДСНС відзвітувала про радіаційну ситуацію на території України
фото: пожежа на ЗАЕС, скриншот

У ДСНС зазначили, що станом на 00:00 12 серпня радіаційна ситуація на території України стабільна, перевищень не зафіксували.

Джерело: ДСНС

Дослівно: "Станом на 00:00 12 серпня змін радіаційного стану в районі Запорізької АЕС не виявлено.

Реклама:

Радіонуклідів техногенного походження, що свідчать про порушення безпечного функціонування АЕС в Україні або транскордонне перенесення, не зафіксовано".

Деталі: Надзвичайники додали, що пости Укргідрометцентру поблизу ЗАЕС продовжують посилений моніторинг і оперативно відстежують стан радіаційного фону.

Що передувало: У Міжнародному агентстві з атомної енергії заявили, що його експерти стали свідками сильного темного диму, що виходив з північної зони Запорізької атомної електростанції після численних вибухів, які пролунали в неділю ввечері.

ВІДЕО ДНЯ

У неділю ввечері президент Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної електростанції. Він також закликав МАГАТЕ і світову спільноту відреагувати на інцидент. Водночас змін радіаційного стану в районі Запорізької АЕС не зафіксовано.

Начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко заявив, що ЗАЕС працює у штатному режимі, а росіяни, імовірно, підпалили в градирні автомобільні шини у великій кількості.

Окупанти звинувачують в обстрілі Енергодара Україну й заявляють, що радіаційний фон навколо ЗАЕС у нормі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: