"Цифрова трансформація України" – купуйте квитки на першу конференцію Mezha.Media

Росіяни влаштували пожежу на ЗАЕС – Зеленський

Неділя, 11 серпня 2024, 21:58
Росіяни влаштували пожежу на ЗАЕС – Зеленський
пожежа на ЗАЕС, скріншот відео з Telegram Володимира Зеленського

Президент Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної електростанції.

Джерело: Зеленський у Telegram, начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко, голова МВС Ігор Клименко, якого цитує ДСНС України, окупанти, яких цитує РИА Новости

Реклама:

Пряма мова Зеленського: "Енергодар. Фіксуємо з Нікополя, що російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної станції.

Наразі показники щодо радіації в нормі. Але поки російські терористи зберігають контроль над атомною станцією, нормальною ситуація не є й не може бути. Росія з першого дня захоплення Запорізької АЕС використовує її суто для шантажу і України, і всієї Європи та світу.

Чекаємо реакції світу, чекаємо реакції МАГАТЕ. Росія повинна за це відповідати. Лише український контроль над Запорізькою станцією може гарантувати повернення до нормальності та повної безпеки".

ВІДЕО ДНЯ

Деталі: Перед цим начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко заявив, що ЗАЕС працює у штатному режимі, а росіяни, імовірно, підпалили в градирні автомобільні шини у великій кількості.

Пряма мова Євтушенка: "За неофіційною інформацією, отриманою від джерел з протилежного берегу – росіяни підпалили в градирні автомобільні шини у великій кількості. Можливо, це провокація, або спроба створити паніку в населених пунктах на правому березі колишнього водосховища.

Наразі, ЗАЕС працює в штатному режимі, наскільки це можливо в умовах окупації. Заспокойтесь, будь ласка".

Більше деталей: Пізніше голова МВС Ігор Клименко повідомив, що станом на 22:30 змін радіаційного стану в районі Запорізької АЕС не зафіксовано, радіонуклідів техногенного походження не виявлено.

За його словами, пости Укргідрометцентру, розташовані поблизу станції, працюють в оперативному режимі, щоб забезпечити своєчасне відслідковування радіаційного фону.

Водночас окупаційна "влада" звинуватила в обстрілі Енергодара Україну, однак стверджує, що радіаційний фон навколо ЗАЕС у нормі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: