The Hill: Україні треба вирішувати, що робити з територією, яку вона утримує в Росії

Неділя, 11 серпня 2024, 04:59
The Hill: Україні треба вирішувати, що робити з територією, яку вона утримує в Росії
фото ілюстраційне: РосЗМІ

Американське видання The Hill назвало контрнаступ на територію Росії "приголомшливим" та опитало експертів, які розмірковують про плани українських військових.

Джерело: The Hill

Дослівно: "Цього тижня українські війська увійшли до Росії, щоб атакувати прикордонний регіон у приголомшливому контрнаступі, який стався після того, як Київ переважно тримав оборону протягом останніх півтора роки".

Реклама:

Деталі: Видання пише, що тепер Україні доведеться вирішувати, що робити з територією, яку вона утримує в Росії, і чи не відволікає це від оборонних зусиль на лінії фронту.  

Науковий співробітник Гуверівського інституту Стенфордського університету Томаш Блусевич вважає, що Україна, швидше за все, вийде з Курська, але тільки після того, як змусить Росію перекинути кілька бригад, які будуть використовувати позиції на лінії фронту. 

Пряма мова Блусевича: "Тепер вони повинні рухатися. А росіяни з цим погано справляються. Вони погано справляються з логістикою.

ВІДЕО ДНЯ

Це був блискучий крок України. ... Вони вже досягли величезного успіху, змусивши Росію перемістити свої війська, продемонструвавши, що Росія беззахисна на інших ділянках. Це величезний удар по престижу Путіна".

Ще деталі: The Hill також зазначає, що Росія відправила підкріплення до Курська і каже, що їй вдасться відбити українські війська.

Віце-президент з питань політики та програм аналітичного центру GLOBSEC Олена Кудзько каже, що хоча поки неясно, як буде розвиватися наступ, Україна успішно змінила наратив війни, увірвавшись в Росію.

Пряма мова Кудзько: "Українці докладають усіх зусиль, щоб змінити наратив про війну. До [Курська] було відчуття, що війна стала досить передбачуваною, і з багатьох сторін війна вже сприймалася як заморожена.

Здійснивши цю атаку, Україна насправді зуміла продемонструвати, що є простір для того, щоб зробити цю війну непередбачуваною, що є простір для того, щоб здивувати Росію". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: