Фінляндія на кордоні з Росією встановить контейнери: там говоритимуть з прохачами притулку

Четвер, 1 серпня 2024, 10:13
Фінляндія на кордоні з Росією встановить контейнери: там говоритимуть з прохачами притулку
Фото yle.fi

У Фінляндії на пунктах пропуску на кордоні з Росією облаштовують спеціальну інфраструктуру для нових методів роботи з мігрантами – зокрема, уже доставили контейнери для проведення співбесід з прохачами притулку.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на фінського телерадіомовника Yle

Деталі: Таким чином прикордонна охорона Фінляндії готується прийняття закону про видворення.

Реклама:

Якщо документ ухвалять, то на прикордонних пунктах пропуску знадобляться приміщення для проведення співбесід з тими, хто просить про притулок.

Пряма мова заступника глави Департаменту прикордонного і морського транспорту Марка Турунена: "У наш обов'язок входить організація необхідної інфраструктури".

Він також повідомив, що нині 2000 співробітників Прикордонної охорони проходять навчання щодо того, як діяти в рамках нового закону.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, прикордонники зможуть перешкоджати перетину кордону людям, які шукають притулку, або видворяти їх із країни. 

Особа, яка підлягає видворенню, отримує письмове рішення та інструкції, як подати апеляцію. Метою закону про видворення є запобігання керованій міграції.

Передісторія:

  • Раніше глава фінського уряду Петтері Орпо заявляв, що кордон Фінляндії з РФ можна буде спробувати частково відкрити, коли буде ухвалено закон про видворення.
  • Уряд Фінляндії у квітні залишив кордон з Росією закритим на невизначений термін, щоб протидіяти гібридній міграційній кризі. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: