США вважають, що атаку на "Охматдит" треба розслідувати як воєнний злочин РФ

Понеділок, 8 липня 2024, 19:52
США вважають, що атаку на Охматдит треба розслідувати як воєнний злочин РФ
Майкл Карпентер. фото: getty images

Удари Росії по медичних об’єктах в Україні відбуваються вже не вперше, а обстріл "Охматдиту" підкреслює необхідність розслідування цих дій.

Джерело: директор із питань Європи Ради національної безпеки Білого дому Майкл Карпентер на брифінгу у Вашингтоні, повідомляє кореспондент "Європейської правди"

Деталі: У Білому домі, де вже відреагували на російський удар по "Охматдиту", засудивши його – вважають, що цей злочин російських військ заслуговує також на окреме розслідування.

Реклама:

"Це жахливо, це не може бути обґрунтовано, і звісно це має бути розслідувано", – наголосив дипломат.

"Атака на пологовий будинок, а також на дитячу лікарню – на жаль те, що відбувається не вперше під час війни", – додав Карпентер, ще раз підкресливши, що потрібні подальші дії після цього злочину росіян. "Я розраховую, що цей удар є таким, що потребуватиме глибшого вивчення, розслідування", – сказав він.

Нагадаємо, у Білому домі засудили останню масовану російську ракетну атаку на Україну, зокрема, на "Охматдит", і висловили очікування, що на саміті НАТО будуть оголошені кроки, які дозволять попередити подібні атаки.

РЕКЛАМА:

Перед цим міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після масованого ракетного обстрілу українських міст укотре закликав союзників України прискорити постачання Києву засобів протиповітряної оборони.

А міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський на тлі російської атаки на "Охматдит" розкритикував "корисних ідіотів", які "марять" про мир з Росією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: