"Горщику, не вари": біля лікарні "Охматдит" утворилися гори бутлів із водою

Понеділок, 8 липня 2024, 16:27
Горщику, не вари: біля лікарні Охматдит утворилися гори бутлів із водою
фото Богдана Кутєпова, УП

Жителі столиці продовжують нести воду та продукти на місце прильоту російської ракети по лікарні "Охматдит" попри відсутність потреби.

Джерело: кореспондент УП з місця події

Деталі: Кияни дуже енергійно відгукнулися на заклики в соцмережах – допомогти постраждалим від ракетного удару та учасникам пошуково-рятувальної операції водою та продуктами, протягом дня зносячи їх до лікарні.

Реклама:

Як передає журналіст УП, наразі потреби у воді та продуктах на місці подій немає, оскільки на підходах до лікарні утворилися вже гори з бутлів.

РЕКЛАМА:

Що передувало: Внаслідок ракетного удару росіян 8 липня у Києві було зафіксовано влучання у приміщення Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". Один із корпусів було зруйновано, там йдуть пошуково-рятувальні роботи.

Станом на 14.30, за даними столичної влади, було відомо про загибель двох дорослих та 16 постраждалих, серед яких 7 дітей.

Служба безпеки України кваліфікувала удар Росії по національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" як воєнний злочин і відкрила за цим фактом кримінальне провадження. За даними СБУ,  для вогневого ураження медустанови окупанти застосували стратегічну крилату ракету Х-101.

Міністерство охорони здоров'я України оголосило про збір грошей для Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит", в яку у понеділок влучила російська ракета і де загинуло двоє людей.

Переказати кошти на рахунки Фонду "Охматдит" можна за цим посиланням.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: