Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Глава МЗС Молдови розповів, за яких умов можливі нові видворення дипломатів РФ

П'ятниця, 5 липня 2024, 19:54
Глава МЗС Молдови розповів, за яких умов можливі нові видворення дипломатів РФ
Фото: Getty Images

Міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой не виключив нового видворення російських дипломатів з посольства у Кишиневі. За його словами, нове видворення може відбутись, якщо Москва продовжить діяти всупереч національним інтересам Молдови.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Deschide, що наводить заяву молдовського міністра

Пряма мова: "Якщо дії, що завдають шкоди національним інтересам Молдови, триватимуть, як це було у випадку з організацією так званих виборів на лівому березі Дністра, незважаючи на чітку позицію молдовської влади, цей захід (видворення – Ред.), безумовно, залишиться в силі", – зазначив Попшой.

Реклама:

Однак, за його словами, необхідно усвідомлювати, що існує перспектива взаємності, і Молдова "ризикує опинитися в ситуації, коли наша дипломатична місія не зможе функціонувати".

 "Ми повинні мати збалансований підхід. З одного боку, у нас є наша національна безпека, про яку ми повинні дбати, а з іншого боку, ми повинні дбати про наших громадян у діаспорі, про наші інтереси. Це складний баланс, але ми повинні мати розсудливість, щоб його підтримувати", – сказав Попшой.

Передісторія:

ВІДЕО ДНЯ

Дивіться відео "Європейської правди" про те, як Росія руйнує Молдову зсередини і чому пропаганда РФ там ефективна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: