Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Посол США в Угорщині пояснив, чому Орбан не може вважати себе "миротворцем"

П'ятниця, 5 липня 2024, 19:10
Посол США в Угорщині пояснив, чому Орбан не може вважати себе миротворцем
Віктор Орбан, фото: Getty Images

Посол США в Угорщині Девід Прессман заявив, що угорський прем'єр Віктор Орбан не може вважати себе "миротворцем", поки не вимагатиме від правителя РФ Володимира Путіна припинення війни на умовах, що поважають суверенітет і територіальну цілісність України.

Джерело: Прессман в соцмережі X, повідомляє "Європейська правда"

Пряма мова: "Лідер Угорщини вирішив стати на бік людини, чиї сили несуть відповідальність за злочини проти людяності в Україні, і є єдиним серед наших членів Альянсу. У той час як Росія завдає ударів по українському цивільному населенню, Угорщина благає про бізнес-угоди".

Реклама:

Деталі: Зараз, за його словами, цей допис може стосуватися й нинішньої зустрічі Орбана з Путіним, а також дев’яти візитів до РФ угорського міністра закордонних справ Петера Сійярто.

"Йдеться не про "мир", а про вигоду, і це величезна шкода для угорців і відносин Угорщини з її союзниками.  Поки Орбан не наполягатиме на тому, щоб Путін припинив свою жорстоку війну на умовах, які поважають суверенітет і територіальну цілісність України, він не є миротворцем", – написав посол США.

Передісторія:

ВІДЕО ДНЯ
  • Лідер Росії Владімір Путін прийняв у п'ятницю у Кремлі прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана для переговорів, у тому числі про Україну, та розпочав зустріч згадкою про ультиматум для Києва.
  • На пресконференції з Путіним Орбан розповів, що під час своїх поїздок до Москви та Києва зрозумів, що позиції обох сторін стосовно розв'язаної РФ загарбницької війни "є дуже далекими".

Читайте також про тещо стоїть за поїздкою Орбана до Москви після зустрічі з Зеленським

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: