Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Мін'юст подав позов до ВАКС про передачу державі арештованого майна Медведчука і Марченко

П'ятниця, 5 липня 2024, 18:42
Мін'юст подав позов до ВАКС про передачу державі арештованого майна Медведчука і Марченко
колаж УП

Міністерство юстиції подало до Вищого антикорупційного суду позовну заяву про стягнення в дохід держави майна і коштів підозрюваного в державній зраді колишнього народного депутата Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

Джерело: пресслужба Мін'юсту

Дослівно: "Повідомляємо, що 5 липня 2024 року Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позовну заяву про застосування санкції, передбаченої пунктом 11 частини 1 статті 4 ЗУ "Про санкції", до Медведчука Віктора Володимировича та Марченко Оксани Михайлівни".

Реклама:

Деталі: Медведчук та Марченко є наближеними до керівництва Російської Федерації, перебувають в особистих дружніх зв’язках з президентом РФ Путіним В.В..

Вказано, що до стягнення Міністерством юстиції заявлено майно, яким Медведчук та Марченко володіють прямо та опосередковано (через фізичних та юридичних осіб).

Зокрема, рухоме майно (24 автомобіля, 2 повітряних судна (літак "Gulfstream G650", гвинтокрил "Bell-427"), 1 прогулянкове судно (типу "Azimut benetti spa", назва судна – "Романс 1"), нерухоме майно (більше 20 об’єктів), корпоративні права 22 юридичних осіб (обленерго, телеканали тощо), майнові права на 8-м торгівельних марок, грошові кошти в еквіваленті близько 1,9 млн.грн, більше 1000 одиниць історико-культурних та матеріальних цінностей (годинники, ювелірні вироби, картини, гарнітури, предмети інтер’єру, залізничний вагон-ресторан з меблями).

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • 13 квітня 2022 року Личаківський районний суд Львова арештував 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна сім’ї кума Путіна Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.
  • 22 липня 2022 року суд арештував додаткові активи Медведчука та Марченко, якими управляли з Росії.
  • Восени 2022 року правоохоронці вилучили з будинку Медведчука в Пущі-Водиці колекцію із 316 предметів мистецтва. Експерти-мистецтвознавці оглянули 285 картин з приватної колекції колишнього українського політика, кума Путіна Віктора Медведчука. 112 з них мають культурну та історичну цінність, тож їх планують передати на зберігання до Національного художнього музею України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: