Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

"Хезболла" запустила по Ізраїлю 200 ракет і безпілотники

П'ятниця, 5 липня 2024, 00:48
Хезболла запустила по Ізраїлю 200 ракет і безпілотники
"Хезболла" запустила по Ізраїлю 200 ракет і безпілотники, фото: Anadolu Agency

У четвер ліванське угрупування "Хезболла" здійснило потужний ракетний удар та атаку безпілотниками по Ізраїлю і пригрозило новими ударами у відповідь на ліквідацію одного зі своїх ватажків.

Джерело: Reuters, The Times of Israel

Деталі: "Хезболла" заявила, що запустила понад 200 ракет і рій безпілотників по 10 ізраїльських військових об'єктах у відповідь на ліквідацію Ізраїлем командира "Хезболли" Мохаммеда Насера на півдні країни в середу. Він був одним з найвищих ліквідованих командирів "Хезболли".

Реклама:

Ізраїльські військові заявили, що виявили близько "200 снарядів і понад 20 підозрілих повітряних цілей, які перетинали територію Ізраїлю з Лівану", деякі з них були перехоплені ізраїльськими засобами протиповітряної оборони і винищувачами.

Під час масованої атаки з боку "Хезболли" загинув ізраїльський військовослужбовець, 38-річний майор запасу Ітай Галеа. Він був заступником командира роти і "загинув у бою на півночі Ізраїлю".

Ізраїльська служба швидкої допомоги повідомила, що постраждалих серед цивільних немає. У ЦАХАЛ заявили, що внаслідок перехоплення безпілотників і падіння осколків виникли пожежі.

ВІДЕО ДНЯ

Ізраїльські військово-повітряні сили заявили, що "завдали ударів по військових структурах "Хезболли" в районах Рам'є і Хула", - йдеться про два села на півдні Лівану.

Представник "Хезболли" Хашем Сафіддін, виступаючи на заході в Бейруті, присвяченому пам'яті Насера, заявив, що його угруповання розширить удари по ізраїльських цілях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: