Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Зеленський очікує від саміту НАТО "хороші речі" для України

Четвер, 4 липня 2024, 21:47
Зеленський очікує від саміту НАТО хороші речі для України
Володимир Зеленський, фото: ОП

Президент Володимир Зеленський розповів про останні підготовчі роботи напередодні саміту НАТО, який наступного тижня пройде у Вашингтоні та анонсував "хороші речі" для України, зокрема, щодо ППО.

Джерело: вечірнє звернення Зеленського, передає "Європейська правда"

Пряма мова: "Саміт повинен стати сильним, сильним для України та всіх наших партнерів.  Відбудеться і засідання Ради Україна-НАТО. Працюємо над деталями нових рішень, нових документів, які підпишемо з партнерами. Мають бути хороші речі, зокрема щодо ППО".

Реклама:

Деталі: Президент повідомив, що провів у четвер тривалу нараду щодо саміту НАТО, який відбудеться з 9 до 12 липня у Вашингтоні.

Зеленський також повідомив, що "підготовлено нову безпекову угоду для України".

"Сильна угода, яка дійсно підтримає всю нашу архітектуру безпекових угод. І це те, що гарантуватиме нашу безпеку до вступу України в НАТО. Рішення, яке незворотнє", – заявив президент.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • Нещодавно ЗМІ повідомили, що на ювілейному 75-му саміті НАТО у Вашингтоні оголосять про створення нової структури для координації всіх видів допомоги Україні в довгостроковій перспективі, що матиме назву "Допомога НАТО з безпеки і тренування для України" (NSATU).
  • Крім того, обговорюють створення посади спецпредставника у Києві для контролю за міжнародною координацією поставок зброї та навчань для українських Збройних сил під егідою НАТО.
  • Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що сподівається на закріплення в рішенні Вашингтонського саміту НАТО формулювання про незворотність євроатлантичного курсу України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: