Обговорили війну в Україні: прем'єрка Італії Мелоні зустрілась з Сі Цзіньпіном

Понеділок, 29 липня 2024, 20:44
Обговорили війну в Україні: прем'єрка Італії Мелоні зустрілась з Сі Цзіньпіном
Джорджа Мелоні та Сі Цзіньпінь. фото: Getty Images

Прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні під час візиту до Пекіна зустрілась лідером Китаю Сі Цзіньпінем, обговорили ситуацію на Близькому Сході та вторгнення РФ в Україну.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу італійського уряду

Деталі: Зазначається, що Мелоні та Сі "поділилися позитивним розвитком відносин між Італією та Китаєм" і підкреслили важливість "збалансованого, взаємовигідного співробітництва, заснованого на взаємній довірі".

Реклама:

Переговори стосувались двосторонніх відносин та пріоритетних питань міжнародного порядку денного – "від війни в Україні до ризиків подальшої ескалації ситуації на Близькому Сході", додали в пресслужбі Мелоні.

На зустрічі прем’єрка Італії відзначила, що у світі зростає напруженість, і "Китай неминуче є дуже важливим співрозмовником для того, щоб дати раду всім цим подіям", і закликала спільно обговорити, "як забезпечити стабільність і мир".

Вона також підкреслила, що Італія може відігравати важливу роль у відносинах Китаю з Європейським Союзом, "намагаючись створити максимально збалансовані торговельні відносини".

ВІДЕО ДНЯ

Чотириденний візит Мелоні до Китаю, який почався 27 липня, став першим на її посаді голови італійського уряду. Вона, однак, уже зустрічалась із Сі Цзіньпіном у листопаді 2022 року на саміті "Групи двадцяти" в Індонезії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: