У День ССО Зеленський завітав на передовий командний пункт біля Вовчанська

Понеділок, 29 липня 2024, 13:42
У День ССО Зеленський завітав на передовий командний пункт біля Вовчанська
фото ОП

У День Сил спеціальних операцій президент Володимир Зеленський відвідав передовий командний пункт ССО на Харківському напрямку поблизу Вовчанська, привітав воїнів зі святом і відзначив їх державними нагородами.

Джерело: Офіс президента

Пряма мова Зеленського: "Хочу вам подякувати за ваші героїчні операції як у тилу ворога, так і під час захисту й деокупації наших територій, міст і сіл, починаючи від захисту ДАПу в 2014 році, потім Гостомель, Херсонщина й операція на Харківщині. Бережіть, будь ласка, себе. Сьогодні ви на цьому напрямку, він, напевно, один із найскладніших. Уся країна на вас розраховує, ми точно переможемо".

Реклама:

Деталі: Глава держави відзначив воїнів державними нагородами, зокрема двох Героїв України, а 142-му навчально-тренувальному центру ССО присвоїв почесне найменування "імені генерал-хорунжого Всеволода Змієнка".

Зазначається, що президент Зеленський та головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заслухали доповідь командувача Сил спеціальних операцій Олександра Трепака щодо стратегії розвитку ССО та виконаних і запланованих завдань. Бригадний генерал розповів про три основні напрями діяльності ССО: психологічні операції та некінетичні дії, рух опору на тимчасово окупованих територіях та дії підрозділів спецпризначення.

ВІДЕО ДНЯ

Також сторони обговорили подальше реформування та розвиток спроможностей ССО згідно із сучасними викликами та з використанням найкращого світового й вітчизняного досвіду, набутого з 2014 року.

Додатково: Також, відвідючи Харківщину президент провів нараду щодо безпекової та енергетичної ситуації. 

Довідково: Сили спеціальних операцій Збройних сил України (ССО ЗСУ) — окремий рід сил у складі Збройних сил України, до складу якого входять частини спеціального призначення і підрозділи інформаційно-психологічних спеціальних операцій. Цей рід військ у ЗСУ засновано у 2016 році. 29 липня відзначається День Сил спецоперацій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: