Суддя-хабарник вдруге отримав вирок Антикорупційного суду: 6 років з конфіскацією

Понеділок, 29 липня 2024, 12:52
Суддя-хабарник вдруге отримав вирок Антикорупційного суду: 6 років з конфіскацією
колаж видання "Полтавщина"

Вищий антикорупційний суд вдруге виніс вирок судді Ленінського райсуду Полтави Сергію Кононенку, якого звинувачували у хабарництві, та присудив 6 років позбавлення волі.

Джерело: Спеціалізована антикорупційна прокуратура, УП

Дослівно ВАКС: "29 липня 2024 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду оголосила обвинувальний вирок судді Ленінського районного суду Полтави, якого викрили на проханні та одержанні від представника за довіреністю у двох різних цивільних справах неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів у сумі 3 тис. гривень та 5 тис. гривень за винесення судових рішень на користь позивачів.

Реклама:

За вироком суду суддю визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах судової влади та конфіскацією майна".

Деталі: За даними "Української правди", йдеться про Кононенка.

Як відомо, 17 серпня 2022 року ВАКС визнав суддю винуватим у вчиненні цього злочину та засудив до 7 років позбавлення волі. Натомість Апеляційна палата ВАКС, задовольнивши апеляційну скаргу сторони захисту, направила справу на новий судовий розгляд.

ВІДЕО ДНЯ

За результатами розгляду суд повторно виніс особі обвинувальний вирок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: