"Стати батьком" за 3500 доларів: викрили незаконну схему виїзду за кордон

Валентина Романенко — Понеділок, 29 липня 2024, 11:14

Заради виїзду за кордон пропонували чоловікам "стати батьком" за 3500 доларів США: учасникам незаконної схеми повідомили по підозру.

Джерело: Київська міська прокуратура, столична поліція 

Дослівно поліція: "Організатор схеми – 30-річна екссекретар міськрайонного суду Одеської області. Вона залучила до протиправної діяльності спільника, у завдання якого входило пошук клієнтів, та жінок з неповнолітніми дітьми, які за гроші мали підтвердити в суді батьківство незнайомих їм чоловіків. Відтепер учасникам схеми загрожує до дев'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна".

Деталі: Правоохоронці викрили групу осіб, які на території декількох областей України, під час дії воєнного стану організували схему, що допомагала військовозобов’язаним чоловікам перетнути державний кордон України.

Так 30-річна мешканка Одеської області та її 30-річний чоловік підшукували громадянок України, що мають малолітніх дітей, які за гроші, у судах підтверджували, що військовозобов’язаний чоловік є батьком дитини. В той же час у свідоцтві про народження зі слів матері батьком був вказаний інший чоловік.

Відтак чоловік, маючи вже двох власних дітей, подавав позов до суду, у якому просив внести зміни у документи дитини, до якої він не має жодного стосунку, вписавши його батьком. У подальшому це давало змогу фіктивним "батькам", придатним до військової служби, безперешкодно виїхати за межі України як багатодітним.

Установлено, що стати "батьком" за цією схемою коштувало 3500 доларів США.

Організаторам злочинної схеми та жінці, яка надала дозвіл на встановлення фіктивного батьківства, повідомили про підозру.