Умєров розповів про плани щодо медзабезпечення війська

Субота, 27 липня 2024, 17:04
Умєров розповів про плани щодо медзабезпечення війська
Рустем Умєров, фото з його Facebook

Міністр оборони Рустем Умєров окреслив плани у сфері медзабезпечення українських воїнів, що охоплює відкриття сучасного Центру реінтеграції для підтримки звільнених із полону військовослужбовців і впровадження ефективної системи реабілітації.

Джерело: Умєров на 1-му щорічному міжнародному Конгресі з військової медицини та ментального здоров'я "Воїн: життя, здоров'я, боєздатність" у суботу, передає Інтерфакс-Україна

Пряма мова: "Про наші плани. Перше, це стандарти підготовки з тактичної медицини. Наша мета – щоб кожен військовослужбовець володів навичками само- та взаємодопомоги. Ми розробляємо і впроваджуємо навчальні програми, які містять практичні тренінги, симуляції та інтерактивні курси. Кожен солдат має знати, як правильно надати першу допомогу собі та товаришу по службі в будь-якій ситуації".

Реклама:

Деталі: Також він анонсував відкриття лабораторії визначення якості турнікетів і розповів про впровадження модульної моделі для медпунктів 1-го і 2-го рівня з чітко визначеними штатами, табелями і формулярами. За словами Умєрова, це дасть змогу швидко розгортати медпункти в польових умовах, забезпечуючи необхідний рівень медичної допомоги в будь-якій ситуації.

"Як уже говорив президент України, ми впровадимо ресурсну спроможність стабпунктів за єдиними стандартами. Спрямуємо тисячі військовослужбовців на програми відновлення та відкриємо сучасний центр реінтеграції звільнених із полону військовослужбовців", - повідомив міністр.

Він зазначив, що разом із НАТО Україна завершить створення всіх п'яти центрів проєкту "Реноватор", що передбачає сучасні реабілітаційні центри для відновлення здоров'я українських військових.

ВІДЕО ДНЯ

Крім того, Умєров наголосив на важливості ефективної системи реабілітації для повернення військових у стрій.

Ще один озвучений Умєровим пункт – координаційний центр для спільного управління медичними ресурсами Сил оборони. Він зазначив, що центр відповідатиме за управління всіма медичними ресурсами Сил оборони.

Наступне завдання – співпраця з SAG U для адаптації програм підготовки. Крім того, за його словами, незабаром буде запроваджено передові програми підготовки медичних кадрів, зокрема в Advanced Surgical Skills, National Association of Medical Special Operations Command в Україні, що дасть змогу українським медикам "отримати повну підготовку і бути готовими до будь-яких викликів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: