"Цифрова трансформація України" – купуйте квитки на першу конференцію Mezha.Media

ISW: У Росії каратимуть військових за використання особистих телефонів на фронті

Четвер, 25 липня 2024, 05:08
ISW: У Росії каратимуть військових за використання особистих телефонів на фронті
Російський військовий з телефоном, фото: kommersant

Російська Державна Дума 24 липня прийняла поправку, яка дозволить російським командирам карати підлеглих за використання особистих пристроїв зв'язку та навігації на фронті.

Джерело: Інститут вивчення війни (ISW)

Деталі: Це викликало негативну реакцію з боку російських ультранаціоналістів та інших депутатів Думи.

Реклама:

Кілька депутатів російської Думи відкрито виступили проти законопроекту і закликали російських чиновників дозволити російським командирам на передовій формувати військову політику. 

Військові блогери критикували поправку і висловлювали занепокоєння тим, що російські військові мають намір використовувати покарання за використання особистих пристроїв для вирішення особистих конфліктів і цензури скарг російських військовослужбовців, які часто на телефони записують і через них поширюють скарги. 

Російські ультранаціоналісти також нарікають на потенційний вплив поправки на фронт, де російські війська покладаються на незахищені пристрої для організації командування і управління, логістики і бойових операцій. 

ВІДЕО ДНЯ

Військові аналітики зауважили, що залишається незрозумілим, чи зможе або захоче російське військове командування забезпечити покарання за використання особистих пристроїв в Україні.

А російським військовим, на думку фахівців ISW, ймовірно, буде вкрай важко позбутися залежності від небезпечних особистих пристроїв для виконання багатьох завдань на фронті.

Ключові висновки ISW за 24 липня:

  • Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що за останні два з половиною роки російські військові значно збільшили свої людські та матеріальні ресурси для участі у війні в Україні, але заява Сирського не свідчить про раптове збільшення присутності російських військових в Україні, а скоріше відображає кадровий та матеріальний дефіцит, з яким стикаються українські війська вже більше двох років.
  • Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з міністром закордонних справ Китайської Народної Республіки (КНР) Ван Ї в Гуанчжоу 24 липня і обговорив війну в Україні та потенційну роль КНР у майбутньому врегулюванні війни шляхом переговорів.
  • Російська Державна Дума 24 липня прийняла поправку, яка дозволить російським командирам карати підлеглих за використання особистих засобів зв'язку та навігації на фронті, що викликає постійну негативну реакцію з боку російських ультранаціоналістів та інших депутатів Держдуми.
  • Служба державної безпеки Грузії (СДБ) повторила стандартні інформаційні операції Кремля, спрямовані проти колишніх грузинських опозиціонерів і колишніх українських правоохоронців.
  • В результаті замаху 24 липня в Москві було поранено високопоставленого офіцера російської військової розвідки.
  • Нещодавно російські війська незначно просунулися на північ від Харкова, а також поблизу Авдіївки та Донецька.
  • Російські чиновники продовжують залучати росіян на військову службу за допомогою грошових заохочень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: