Український експорт: вікно відкривається?

Штаб Трампа подав скаргу через передачу Гарріс коштів фонду Байдена – ЗМІ

Середа, 24 липня 2024, 04:10
Штаб Трампа подав скаргу через передачу Гарріс коштів фонду Байдена – ЗМІ
Джо Байден і Камала Гарріс, фото з соцмережі Х Байдена

Виборчий штаб кандидата у президенти США від республіканців Дональда Трампа подав скаргу до Федеральної виборчої комісії через передачу віцепрезидентці Камалі Гарріс виборчого фонду Джо Байдена у розмірі 96 мільйонів доларів.

Джерело: Bloomberg

Деталі: У штабі Трампа вважають, що це є порушенням закону.

Реклама:

Девід Воррінгтон, юрист кампанії Трампа, назвав цей крок "нахабним захопленням грошей, що стане найбільшим надмірним внеском і найбільшим порушенням в історії Федерального закону про виборчі кампанії", йдеться у скарзі, копію якої побачило агентство Bloomberg.

Невдовзі після того, як Байден вибув з перегонів у неділю і призначив Гарріс своєю наступницею, вона змінила назву передвиборчого штабу на "Гарріс у президенти" і взяла на себе управління його банківськими рахунками. Її кампанія заявила, що з тих пір вона зібрала понад 100 мільйонів доларів.

Юридичне питання є новим, але багато експертів з фінансування виборчих кампаній кажуть, що такий переказ, ймовірно, дозволений.

ВІДЕО ДНЯ

Стів Робертс, юрист, який представляв кандидатів від Республіканської партії, сказав, що аргументом проти цього було "можливо, видавання бажаного за дійсне" його колегами-республіканцями.

Кампанія Гарріс заявила, що скарга не матиме жодного впливу на збір коштів або витрати.

Пряма мова речника кампанії Гарріс Чарльза Кретчмера Лутвака: "Республіканці можуть заздрити, що демократи налаштовані на перемогу над Дональдом Трампом і його союзниками, але безпідставні судові позови – на кшталт тих, які вони роками подавали, щоб придушити голоси виборців і вкрасти вибори, –лише відволікатимуть їх, поки ми реєструємо волонтерів, спілкуємося з виборцями і виграємо ці вибори".

Знати більше:  Інтрига повертається: як перші дні кампанії Гарріс додали драйву американським виборам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: