Безугла залишається в оборонному комітеті: "слуги" зірвали кворум

Вівторок, 23 липня 2024, 12:55
Безугла залишається в оборонному комітеті: слуги зірвали кворум
Мар'яна Безугла. фото з Facebook нардепки

Члени регламентного комітету Верховної Ради зірвали кворум під час голосування за проєкт постанови про виключення народної депутатки Мар’яни Безуглої з комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Джерело: нардепи Ірина Фріз (ЄС), Ярослав Железняк ("Голос") та Сергій Євтушок ("Батьківщина") 

Деталі: Під час розгляду проєкту постанови комітету з питань нацбезпеки та розвідки про зняття Мар’яни Безуглої з посади заступника голови комітету було зірвано кворум.

Реклама:

Пряма мова Євтушка: "Слуги" (окрім голови комітету) демонстративно покинули засідання, чим зірвали кворум. Марʼяна лишається в обоймі комітету".

Пряма мова Фріз: "Відтак, Безугла продовжуватиме свою деструктивну діяльність, як член комітету нацбезпеки та розвідки, як людина яка внесена в базу Миротворець, як людина, яка фактично призведе до блокування роботи комітету в закритому режимі, адже представники сектору безпеки і оборони відмовляються працювати в режимі таємно за її присутності".

Пряма мова Железняка: "Враховуючи, що це вже третій раз коли "Слуги" самі ініціюють виключення з комітету по нацбезпеці Безуглої….. і самі ж "слуги" потім це героїчно блокують… То тут прям Оскар глядацьких симпатій за найкращу роль по вистрілу самим собі в ногу…".

ВІДЕО ДНЯ

Що передувало: 22 липня члени паламентського комітету з питань національної безпеки та оборони рекомендували Раді виключити зі складу комітету заступницю голови комітету Марʼяну Безуглу.

Передісторія:

  • 5 січня 2024 року комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував відсторонити нардепку Мар’яну Безуглу від посади заступника голови комітету.
  • 10 січня спікер парламенту Руслан Стефанчук достроково завершив засідання парламенту після того, як група народних депутатів заблокувала трибуну з вимогою поставити на розгляд питання про відкликання Безуглої. Він заявив, що звільняти Безуглу з посади заступниці голови комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки можна буде лише після відповідного рішення погоджувальної ради депутатських фракцій і груп.
  • 5 липня член комітету ВР з питань нацбезпеки нардеп Федір Веніславський заявив, що подасть на Безуглу заяву до Державного бюро розслідувань, оскільки на його думку, вона розголосила інформацію із закритого засідання комітету.
  • 17 липня Безугла вийшла з фракції "Слуга народу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:04
Перший після Трампа. Що ексдержсекретар США Майк Помпео думає про війну в Україні
16:02
Формула-1Жахлива аварія Сайнса і Переса: стюарди винесли рішення по зіткненню на Гран-прі Азербайджану
15:49
Уряд Польщі оголосив надзвичайний стан через масштабні повені: прорвало ще одну дамбу
15:45
відеоДесантники підбили одну з найсучасніших БМД росіян на Курщині
15:26
фотоКінофестиваль у Торонто все ж покаже пропагандистський фільм про "хороших окупантів"
15:20
Естонський спортсмен вперше у світі перетнув Босфор по канату
15:18
Путін збільшив чисельність своєї армії до 1,5 мільйона військових
15:15
Аеродроми важливіші за носії бомб: у ЗСУ назвали головний спосіб боротьби з ударами КАБ
15:11
Український стартап, що розробляє рій дронів, залучив майже три мільйони доларів інвестицій
15:00
Українські шахісти звернулися до ФІДЕ з закликом не повертати росіян та білорусів до міжнародних змагань
Усі новини...
Реклама: