"Цифрова трансформація України" – купуйте квитки на першу конференцію Mezha.Media

Туреччина допоможе відновлювати енергосистему України

Вівторок, 23 липня 2024, 10:36
Туреччина допоможе відновлювати енергосистему України
Заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук на зустрічі з послом Туреччини в Україні Мустафою Левентом Більгеном. Фото з сайту Міненергетики

Турецькі компанії допоможуть Україні з відновленням енергосектору і нарощуванням потужностей розподіленої генерації, повідомили у Міністерстві енергетики України.

Джерело: "Європейська правда"

Деталі: Зазначається, що заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук провела зустріч з послом Туреччини в Україні Мустафою Левентом Більгеном, на якій говорили про складну ситуацію в енергосистемі України через російські удари по енергооб’єктах.

Реклама:

Сторони обговорювали двосторонню співпрацю у відновленні українського енергосектору, постачання необхідного обладнання та залучення технічної та експертної підтримки турецьких фахівців.

Пряма мова Гринчук: "Важливим завданням є проведення ремонтів і відновлення енергооб’єктів, де це можливо, а також підвищення енергонезалежності українців через розвиток розподіленої генерації. І ми радо вітаємо участь турецьких компаній у цьому важливому процесі".

Передісторія:

ВІДЕО ДНЯ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: