Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Блінкен пояснив, що значить для США "успішна Україна"

Вівторок, 2 липня 2024, 16:53
Блінкен пояснив, що значить для США успішна Україна
ДЕРЖАВНИЙ СЕКРЕТАР США ЕНТОНІ БЛІНКЕН. ФОТО: GETTY IMAGES

Держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен заявив, що США в підсумку бачать Україну успішною країною, яка міцно стоятиме у військовій та економічній сферах, а також матиме міцну демократію.

Джерело: "Європейська правда", Блінкен під час виступу в Інституті Брукінгса у Вашингтоні

Деталі: Держсекретаря запитали, що США вважатимуть перемогою України та що НАТО готовий взяти на себе для забезпечення перемоги, яка збереже її суверенітет.

Реклама:

"Що таке успіх? Для нас, думаю, успіх дуже зрозумілий. Це Україна, яка є сильною, успішною країною, що дедалі більше інтегрується із Заходом, та країна, яка може стояти на власних ногах у військовому, економічному й демократичному плані", – зазначив він.

За його словами, Сполучені Штати проводять політику, яка забезпечує рух Києва в цьому напрямку. Він пояснив, що у військовій площині Україна вимушена боротися з агресією РФ, в чому їй допомагає коаліція з багатьох країн.

"Але також дуже важливо, щоб Україна розвивала здатність стримувати й захищатися від агресії в майбутньому протягом багатьох років. Президент Байден очолив зусилля, спрямовані на те, щоб понад 30 країн погодилися укласти двосторонні угоди про безпеку з Україною протягом десятиліття", – вказав Блінкен.

ВІДЕО ДНЯ

Держсекретар зауважив, що США намагаються стимулювати приватні інвестиції в Україну, щоб "її економіка могла зростати й процвітати".

"Звісно, як для військового потенціалу, так і для економічного, потрібно, щоб були засоби ППО, щоб захистити території, в які ви інвестуєте. Ми працюємо над цим. Я думаю, що ви побачите більше новин про це найближчими тижнями, коли відбудеться саміт НАТО, що відбудеться наступного тижня", – пообіцяв він.

Посадовець також наголосив, що початок переговорів ЄС про вступ є найкращою гарантією того, що Україна продовжуватиме здійснювати необхідні реформи для зміцнення та поглиблення демократії.

"Кінцевий результат – це успішна країна, яка міцно стоїть у цих трьох сферах, і є найсильнішою відповіддю (лідеру РФ Володимиру) Путіну", – резюмував Блінкен.

Нещодавно ЗМІ повідомили, що на ювілейному 75-му саміті НАТО у Вашингтоні оголосять про створення нової структури для координації всіх видів допомоги Україні в довгостроковій перспективі, що матиме назву "Допомога НАТО з безпеки і тренування для України" (NSATU).

Нагадаємо:

  • Країни-члени НАТО наразі обговорюють ідею генсека Єнса Столтенберга щодо плану фінансування на 40 млрд євро на рік для України, хоча деякі союзники залишаються скептичними щодо цього.
  • Також, за словами співрозмовників, союзники обговорюють питання про створення спеціального представника в Києві для контролю за міжнародною координацією поставок зброї та навчань для українських Збройних Сил під егідою НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
19:50
Опитування показують, що ультраправі у Франції не отримають абсолютної більшості
19:41
ЄВРО-2024Не показали весь потенціал: Ребров підбив підсумки виступу збірної України на Євро
19:29
В Австралії поліція знайшла останки 12-річної дівчинки, яку під час купання у водоймі викрав крокодил
19:28
Окупанти вдарили дроном по двох цивільних у Херсоні
19:07
Частка повітряних тривог під час роботи торговельних центрів знизилася до 11%
19:03
У Ворохті на Прикарпатті місцеві напали на блокпост ТЦК, бо той "відлякував туристів"
18:36
Nvidia заробить 12 мільярдів доларів на чипах ШІ в Китаї у 2024 році, попри контроль США
18:30
На Київщині жінка скинула собаку з мосту: волонтери врятували тварину й назвали Горошинкою
18:25
ЗМІ: Орбан після відвідувань Києва їде в Москву
18:11
Путін заявив, що не припинить вогонь в Україні: мир через посередників і Раду його не влаштовує
Усі новини...
Реклама: