У Львові скоїли замах на Ірину Фаріон

П'ятниця, 19 липня 2024, 20:11
У Львові скоїли замах на Ірину Фаріон
Фото: Telegram Zahidwtf

У п’ятницю, 19 липня ввечері, у Львові скоїли замах на колишню народну депутатку Ірину Фаріон, це сталося на вулиці Масарика.

Джерело: ZAXID.NET, поліція Львівщини, очільник МВС Ігор Клименко

Деталі: Як стало відомо виданню із власних джерел, Ірина Фаріон перебуває в лікарні на вул. Топольній у критичному стані.

Реклама:

Вона поступила в лікарню близько 20:00 у віділення невідкладної медичної допомоги із вогнепальним поранененям. На момент поступлення її стан був вкрай важкий. Пацієнтці надається невідкладна допомога.

Оновлено. Поліція Львівської області підтвердила, що невідомий 19 липня стріляв у громадську діячку, але не назвала її прізвище.

Правоохоронці розповіли, що 19 липня, о 19.30 на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про те, що на вулиці Масарика у Львові невідомий чоловік стріляв у перехожу.

ВІДЕО ДНЯ

"Правоохоронці встановили особу пораненої, 60-річної львівʼянки. Їі було госпіталізовано з вогнепальним пораненням голови", - говориться у повідомленні.

За даними поліції у Львові та на території області проводиться спеціальна поліцейська операція щодо затримання зловмисника, до якої задіяні співробітники усіх служб та підрозділів поліції Львівщини.

Пізніше очільник МВС Ігор Клименко підтвердив напад на Фаріон, який кваліфіковано "як замах на умисне вбивство". "Стан потерпілої тяжкий, лікарі борються за її життя", - повідомив він.

За його словами, поліція, інші необхідні служби працюють на місці стрільби. Мають покази свідків, опрацьовують дані з камер відеоспостереження. Розкриття злочину в активній фазі. Систематично отримую доповіді від керівництва поліції про вжиті заходи та встановлені обставини.

Він закликав громадян надавати поліції будь-яку інформація про обставини скоєння цього злочину.

Оновлено о 23.07 Як повідомляє ZAXID.NET, керівниця анестезіологічної служби Першого ТМО Львова Наталія Матолінець розповіла  про стан Ірини Фаріон після замаху на неї. "Стан – критичний. Глибока мозкова кома. Штучна вентиляція легень", – сказала лікарка.

У лікарні також уточнили, що видалили всі кісткові фрагменти з вогнепальної рани, ушили її. Проте стан Ірини Фаріон нестабільний, у неї ниткоподібний пульс, артеріальний тиск не визначається. Кулю видалити неможливо, оскільки вона в глибинних структурах мозку.

Пізніше мер Львова Андрій Садовий та поліція повідомили, що колишня народна депутатка Ірина Фаріон, на яку скоїли замах 19 липня, померла у лікарні.

Передісторія

  • 12 лютого 2024 року Галицький районний суд Львова відмовив колишній народній депутатці Ірині Фаріон у поновленні на посаді професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних наук Національного університету "Львівська політехніка".
  • 15 листопада Національний університет "Львівська Політехніка" звільнив Фаріон з посади професорки кафедри української мови на тлі її звинувачень у бік військових в тому, що вони спілкуються російською мовою. 
  • Джерела УП в правоохоронних органах підтвердили УП, що привід для звільнення екснардепки – порушення 41 статті Кодексу законів про працю: вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи.
  • Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження та призначила низку експертиз щодо висловлювань і публікацій Фаріон. 
  • Фаріон відреагувала на своє звільнення з "Львівської політехніки", повідомивши, що готує позов до суду.
  • 29 травня Львівський апеляційний суд постановив поновити колишню народну депутатку Ірину Фаріон на посаді професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних наук Національного університету "Львівська політехніка".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: