"Цифрова трансформація України" – купуйте квитки на першу конференцію Mezha.Media

Суд відправив Червінського під цілодобовий домашній арешт у справі про хабар

Четвер, 18 липня 2024, 18:41
Суд відправив Червінського під цілодобовий домашній арешт у справі про хабар
Фото - Суспільне Новини/Анна Самара

Колишньому в.о. командира однієї з частин Сил спецоперацій Червінському обрали запобіжний захід у справі про хабар у 100 тисяч доларів — цілодобовий домашній арешт.

Джерело: кореспонденти "Суспільного"

Деталі: Адвокати Червінського просили залишити для нього діючий запобіжний захід, який обрали кілька днів тому у справі про ракетний обстріл аеродрому "Канатове" влітку 2022 року, — перебування на волі під заставою у дев'ять мільйонів гривень. Або ж особисте зобовʼязання.

Реклама:

На засіданні зокрема нардепи Порошенко, Геращенко, Сюмар та колишній політвʼязень Балух висловили бажання взяти Червінського на поруки.

Що передувало:

  • У грудні 2023 року Червінському оголосили підозру в спробі заволодіти 100 тисяч доларів США, видаючи себе за посадовця Державної фіскальної служби.
  • 17 липня 2024 року Червінський вийшов зі слідчого ізолятора після внесення за нього застави благодійним фондом лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка.
  • Ексрозвідник Роман Червінський перебував під арештом з квітня 2023 року. Раніше йому оголосили підозру за статтею "перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень". За версією слідства, його самовільні дії призвели до ракетного обстрілу ворогом аеродрому у Кіровоградській області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: