"Цифрова трансформація України" – купуйте квитки на першу конференцію Mezha.Media

Зеленський про Сирського і прорив РФ на Харківщині: з деталями будемо розбиратися потім

Понеділок, 15 липня 2024, 15:12
Зеленський про Сирського і прорив РФ на Харківщині: з деталями будемо розбиратися потім
фото: ОП

Президент Володимир Зеленський заявив, що поки не буде оцінювати роботу командувача ЗСУ Олександра Сирського в контексті прориву росіян на Харківщині, бо це післявоєнні розмови. Зеленський додав, що під командуванням Сирського звільняли Харківщину і зупиняли росіян. 

Джерело: Зеленський під час спілкування із журналістами 15 липня 

У Зеленського запитали, як він оцінює роботу Сирського, враховуючи травневий прорив росіян на Харківщині.

Реклама:

Пряма мова: "У Сирського серйозний виклик. Ми чекали зброї і голосування пакету (військової допомоги - ред.) майже вісім місяців. Я не хочу порівнювати. Я до всіх ставлюся з відповідною повагою. Кожен виконує або виконував завдання на своєму місці.

Складно сказати, щоби було якби не змінилося керівництво армії (із Валерія Залужного на Сирського - ред.). І, відверто, я не хочу про це говорити. Це питання і розмови післявоєнні. Ми повинні поважати і бути вдячними всім, хто воює за Україну і захищає державу.

Я не вважаю, що якщо б будь-хто був на місці Сирського, то не було б відповідного прориву (травневого прориву РФ на Харківщині - ред.). Я вважаю, що він би був, бо цього хотіли руські. У них було завдання зайти і окупувати Харків.

ВІДЕО ДНЯ

Плюс великий у цій ситуації щодо Сирського у тому, що він знає Харків. Він відвойовував його, відвойовував той регіон і успішна операція була на Харківщині саме під його командуванням.

Зупинили (росіян - ред.) – молодці. Не дали окупувати Харків, без пакету, – молодці. А потім з деталями будемо розбиратися, коли у нас буде пауза". 

Нагадаємо: 

  • У ніч на 10 травня російська армія вдруге пішла наступом на Харківщину – область, яку Сили оборони відбили внаслідок блискучої операції у вересні 2022-го.
  • Попри завчасні публічні заяви ГУРу про наступ, Сили оборони певною мірою виявилися до нього не готовими. 
  • Окупанти перейшли державний кордон України одразу в двох точках: у районі сіл Стрілеча, Красне, Борисівка (напрямок наступу від державного кордону до села Липці) та сіл Плетенівка, Огірцеве, Гатище (від держкордону до міста Вовчанськ). Ба більше, змогли розвинути свій наступ углиб і вшир. 
  • За тиждень наступу росіяни захопили приблизно десять сіл на Харківщині, пройшовши 4–6 кілометрів у середину українських територій. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: