Останній день оновлення даних: у КМДА кажуть, що ЦНАПи залучили максимум працівників

Понеділок, 15 липня 2024, 13:39
Останній день оновлення даних: у КМДА кажуть, що ЦНАПи залучили максимум працівників
ЦНАП. Фото з сайту КМДА

Київська адміністрація заявила, що столичні ЦНАПи задіяли максимальний ресурс для роботи з відвідувачами, оскільки наразі значно зросла кількість звернень від військовозобов’язаних, які мають оновити свої дані до 16 липня.  

Джерело: КМДА

Дослівно Департамент (Центр) надання адміністративних послуг КМДА: "Ми завжди готові допомогти, та через велике навантаження закликаємо звертати увагу на альтернативний засіб оновлення даних – застосунок "Резерв+".

Реклама:

Деталі: В адміністрації нагадали, що 16 липня закінчується термін оновлення даних військовозобов’язаних. Оновити їх можна у ТЦК, ЦНАПі або у застосунку "Резерв+".

"Оновлення даних через цей застосунок практично не відрізняється від оновлення у ЦНАПі. Так, у "Резерв+" військовозобов’язаний самостійно оновлює три поля інформації: номер телефону, електронну пошту (за наявності) та фактичну адресу проживання. У ЦНАПі це робить працівник. Але в обох випадках можна отримати документ з однаковою юридичною силою", − підсумували у КМДА.

Як відомо, ЦНАПи Києва працюють з понеділка до суботи з 09:00 до 18:00 без перерви на обід.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • Верховна Рада 11 квітня ухвалила закон про мобілізацію. 18 травня документ набув чинності
  • Згідно з документом, військовозобов'язані мають оновити дані в ТЦК упродовж 60 днів із дня набрання чинності законом, тобто до 18 липня. 
  • Після чого до військовозобов‘язаних, які не оновили дані, можуть застосовуватися штрафні санкції.
  • У червні повідомлялося, що Міністерство оборони не підтримує збільшення термінів оновлення даних у ТЦК для військовозобов’язаних з 60 до 150 днів,  крайньою датою оновлення даних залишається 16 липня 2024 року.
  • 14 липня у Міноборони наголосили, що військовозобов'язані громадяни, які не оновили свої дані до 16 липня, можуть отримати штрафи від 17 тисяч до 25,5 тисяч гривень, також окремий штраф можна отримати за непроходження ВЛК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: