На Одещині прикордонник застрелив військового-дезертира, який напав на нього – джерело

Понеділок, 15 липня 2024, 09:23
На Одещині прикордонник застрелив військового-дезертира, який напав на нього – джерело
ілюстративне фото ДПСУ

В Одеській області здійснено напад на прикордонний наряд, який був на чергуванні, одного зі зловмисників було застрелено.

Джерело: речник ДПСУ полковник Андрій Демченко в коментарі "Українській правді", джерело УП в правоохоронних органах

Деталі: Як повідомив офіцер ДПСУ, ввечері 14 липня у населеному пункті Мар'янівка (15 кілометрів від кордону з Молдовою –ред.) прикордонники зупинили транспортний засіб, у якому окрім водія перебували ще 4 людей.

Реклама:

Двоє осіб почали тікати в різні напрямки, а згодом один із цих двох у ході його пошуку напав на військовослужбовця. Для збереження свого життя прикордонник був вимушений застосувати зброю, наголошує Демченко.

Правоохоронець здійснив попереджувальні постріли та у напрямку нападника. Лікарі швидкої допомоги, яких викликали на місце, зафікували смерть правопорушника, а також факт тілесних ушкоджень у військовослужбовця.

Пряма мова Демченка: "Інформація, яка почала ширитися на окремих ресурсах про те, що прикордонник відкрив стрілянину з пістолета навздогін втікачу, не відповідає дійсності.

ВІДЕО ДНЯ

За цим фактом повідомлено ДБР, інші правоохоронні органи та підрозділи прокуратури. Тривають невідкладні слідчі дії. Військовослужбовців не затримували.

Відзначу, на жаль, це вже не перший випадок нападу на прикордонний наряд порушниками, в результаті яких військовослужбовці вимушені застосовувати зброю для збереження свого життя та здоров’я".

Додатково: За даними джерела УП в правоохоронних органах, втікачами були четверо військовослужбовців-дезертирів.

Оновлено: Працівники Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження за фактом загибелі військовослужбовця, який намагався нелегально перетнути україно-молдавський кордон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: