У поліції пояснили, що буде з розслідуванням по експрокурору, який пішов "з горища тещі – в ЗСУ"

Четвер, 11 липня 2024, 18:46
У поліції пояснили, що буде з розслідуванням по експрокурору, який пішов з горища тещі – в ЗСУ
Ільницький "прославився" бучним весіллям під час повномасштабної війни

У зв’язку з мобілізацією підозрюваного у підробці документів для виїзду за кордон колишнього прокурора Ростислава Ільницького, згідно з чинним законодавством, вирішується питання щодо зупинення досудового розслідування стосовно нього на час воєнного стану.

Джерело: відповідь Головного слідчого управління Нацполіції на запит "Української правди"

Деталі: УП звернулася до поліцейських із проханням розтлумачити щодо подальшої долі провадження, в якому фігурує Ільницький.

Реклама:

У ГСУ нагадали, що слідчим відділом Яворівського районного відділу поліції ГУНП у Львівській області здійснюється досудове розслідування в окремому кримінальному провадженні за трьома частинами статті 358 Кримінального кодексу (щодо підробки документів –ред.).

Ільницькому було повідомлено про підозру, а слідчий суддя обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Слідчі зазначили, що на сьогодні досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, однак у зв’язку з отриманою інформацією про призов на військову службу під час мобілізації підозрюваного вирішується питання щодо зупинення досудового розслідування на підставі пункту четвертого частини першої статті 280 Кримінального процесуального кодексу України (наявні об’єктивні обставини, що унеможливлюють подальше проведення досудового розслідування в умовах воєнного стану –ред.).

ВІДЕО ДНЯ

Після завершення воєнного стану розслідування мають відновити.

 

Що передувало: 5 липня 2024 року документуючи отримання неправомірної вигоди за допомогу в ухиленні від мобілізації, у Львові правоохоронці затримали оголошеного в розшук скандального експрокурора Ростислава Ільницького. Він переховувався на горищі свої тещі, до якої з обшуками прийшли правоохоронці.

9 липня "Українській правді" стало відомо, що Ільницький мобілізувався до лав ЗСУ. За даними джерел УП, експрокурора зарахували до однієї з піхотних бригад командиром (як офіцера –ред.) піхотного взводу.

Передісторія:

  • 7-8 жовтня 2023 року колишній прокурор Ростислав Ільницький відгуляв дводенне розкішне весілля з експрацівницею львівського ДБР Роксоланою Москвою у п'ятизірковому комплексі Emily Resort, що поблизу Львова.
  • Наречена сама виклала відео з першого дня свого не за часом помпезного весілля. Після того, як відео потрапило в ЗМІ, Роксолана закрила свої акаунти у соцмережах.
  • У Державному бюро розслідувань прокоментували, що не несуть відповідальність за вчинки колишніх співробітників та порадили українцям ретельно перевіряти всі факти.
  • Ільницького оголосили у розшук за підозрою в підробці документів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: