"Я збирався повернутися, але тепер не знаю": Боголюбов про підозру в незаконному перетині кордону

Середа, 10 липня 2024, 12:34
Я збирався повернутися, але тепер не знаю: Боголюбов про підозру в незаконному перетині кордону
ГЕННАДІЙ БОГОЛЮБОВ. ФОТО FORBES

Колишній співвласник "Приватбанку" Геннадій Боголюбов в інтерв’ю "Українській правді" повідомив, що не знає, чи повернеться в Україну після того, як Державне бюро розслідувань заочно повідомило йому про підозру у незаконному перетині кордону 24 червня.

Джерело: Боголюбов у інтерв’ю "Українській правді"

Пряма мова: "Я коли їхав, я їхав на два тижні, може, на три. У мене там маленька дитина, у мене купа справ. Я збирався повертатися, а тепер я не знаю. Я сьогодні в роздумах".

Реклама:

Деталі: Також Боголюбов заперечив інформацію про те, що нібито планує просити про політичний притулок за кордоном: "Я ніколи не думав просити жодного політичного притулку в жодній країні світу…У мене були плани поїхати до мами та повернутися додому".

Крім того, колишній співвласник "Приватбанку" розповів, що ще не вирішив, у якій країні буде жити.

"Я не знаю, де я буду жити. Я ще не вирішив. Думаю, що рішення формуватиметься [залежно від того], як розвиватимуться події, — сказав бізнесмен.

ВІДЕО ДНЯ

Читати більше в матеріалі УП "Пасажир в останньому купе. Як олігарх Геннадій Боголюбов виїжджав з країни".

Передісторія:

  • 7 липня "Українській правді" стало відомо, що Геннадій Боголюбов незаконно виїхав з України за підробленими документами в ніч на 24 червня поїздом Київ – Холм. Причиною втечі джерела назвали те, що Бюро економічної безпеки готує йому підозру в справі "Приватбанку". За даними УП, Боголюбов виїхав з країни з підробленими документами, але у Польщу в’їхав за особистими.
  • 8 липня УП стало відомо, що ДБР розслідує незаконний виїзд з України Боголюбова.
  • Сам бізнесмен стверджує, що перетнув кордон України на виїзд на законних підставах. За словами пресслужби Боголюбова, бізнесмен має всі законні підстави для перетину кордону: вік 62 роки, 7 дітей, 5 з яких – неповнолітні.
  • Правоохоронці заочно повідомили про підозру колишньому співвласнику "Приватбанку" Геннадію Боголюбову та прикордоннику, який сприяв йому у незаконному перетині кордону 24 червня. За версією ДБР, Боголюбов залишив країну за паспортом іншої особи. Це – мешканець Волинської області, 67-річний Сюмак Микола Купріянович. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування