Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Кремлю привиділося, що Україна стягує війська до кордону з Білоруссю

Понеділок, 1 липня 2024, 13:03
Кремлю привиділося, що Україна стягує війська до кордону з Білоруссю
Дмитро Пєсков. Фото anhor.uz

У Кремлі відреагували на заяви білоруських чиновників про те, що Україна нібито стягує війська до кордону з Білоруссю, назвавши це "приводом для занепокоєння Москви".

Джерело: російське пропагандистське видання РИА Новости з посиланням на прессекретаря російського правителя Дмитра Пєскова

Пряма мова Пєскова: "Білорусь − це союзна держава, у нас є особливі формати діалогу по лінії всіх відповідних відомств, зокрема і по лінії спеціальних служб. І наші міністерства оборони перебувають у партнерському постійному контакті. Тому, звісно, це причини для занепокоєння не тільки Мінська, а й Москви, бо ми справді союзники і партнери".

Реклама:

Чому це важливо: Росія використовує територію Білорусі протягом усього повномасштабного вторгнення − російські військові вторглися на територію України зокрема і з території Білорусі, також з території РБ Росія неодноразово атакувала Україну ракетами.

Територію Білорусі Путін використовував для тренування і лікування своїх вояк, для перекидання зброї і техніки.

Саме на територіях Білорусі, які межують з Україною і Польщею, Росія проводить спільні з військами РБ військові навчання, зокрема, і щодо використання тактичної ядерної зброї.

ВІДЕО ДНЯ

Глава Кремля Володимир Путін серед іншого своє повномасштабне вторгнення в Україну пояснював тим, що Україна нібито готувалася напасти на Росію. Йому піддакував самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко і навіть обіцяв показати якісь карти, звідки готувався напад, але так цього і не зробив.

Натомість за понад 2 роки російського повномасштабного вторгнення в Україну Лукашенко багато разів заявляв про те, що вже НАТО нібито може напасти на Білорусь. Нібито саме через цю уявну загрозу РБ і проводить свої численні військові навчання біля кордонів інших країн і навіть розташувала на своїй території російську ядерну зброю.  

Цілком імовірно, що нові заяви про нібито стягування українських військ до кордону з Білоруссю Москва може використати або для провокацій, або для виправдання якихось своїх наступних кривавих кроків у своїй агресії проти України.

Передісторія: 

  • 20 червня Держприкордонкомітет Білорусі заявив, що фіксує збільшення угруповання українських військових на кордоні з Україною, українські прикордонники наголосили, що Сили оборони здійснюють захист суверенної території від агресора і жодних провокацій у цьому немає.
  • Державна прикордонна служба України вкотре наголосила, що будь-які дії Сил оборони на кордоні з Білоруссю спрямовані на захист нашої держави від агресивних дій ворога, і ніяким чином – не на зазіхання на чужі території.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:06
опитуванняБільшість європейців – за більшу військову допомогу Україні
12:53
Магучіх та Желтяков стали найкращими спортсменами України в червні
12:48
фотоНа Миколаївщині масштабна пожежа через займання сухостою: вогонь дістався житла
12:46
Meta змінює політику щодо арабського слова, яке було найбільш модерованим на її платформах
12:45
В Україні за добу потонуло 22 людини: ДСНС нагадує, як вберегтися від трагедії на воді
12:40
Більшість європейців переконані, що війна України і РФ закінчиться переговорами
12:31
інфографікаУкраїнці сумніваються, що Росія нападе на іншу країну Європи в найближчі роки
12:24
Підрядників та інженерів САД підозрюють у заволодінні 121 мільйоном на ремонтах доріг
12:05
Торговельна "війна": ЄС має намір оподатковувати дрібні посилки з Китаю
12:04
Орбан визнав, що Зеленський не підтримав його вигідний Росії "мирний план"
Усі новини...
Реклама: