Вікно для російського прориву на фронті звужується – Bloomberg

Субота, 8 червня 2024, 19:57
Вікно для російського прориву на фронті звужується – Bloomberg
українські військові, ілюстративне фото Генштабу ЗСУ

Видання Bloomberg зазначає, що російська армія за останні місяці досягла лише обмежених успіхів на полі бою і починає втрачати перевагу.

Джерело: Bloomberg у статті під заголовком "У Путіна закінчується час для досягнення прориву в Україні"

Деталі: Як пише видання, Україні вдалося зупинити російський наступ, коли почався потік зброї від партнерів.

Реклама:

Дослівно: "Зараз, коли Київ отримує від своїх американських і європейських союзників зброю на мільярди доларів, вікно для російського прориву звужується, навіть незважаючи на те, що Росія продовжує атакувати ракетами і безпілотниками українські міста, в тому числі енергетичну інфраструктуру.

Спроба Росії відкрити новий фронт на північному сході України в Харківській області вже виглядає такою, що загрузла, не досягнувши мети Путіна – створення буферної зони вздовж кордону".

Більше деталей: Зазначається також, що російські війська лише незначно просунулися вперед після взяття стратегічного східноукраїнського міста Авдіївка в лютому ціною величезних втрат за місяці боїв. Вони вже кілька тижнів намагаються захопити ключовий населений пункт Часів Яр на сході Донецької області.

ВІДЕО ДНЯ

Видання наводить слова керівника московського Центру аналізу стратегій і технологій Руслана Пухова про те, що російська стратегія виснаження сил України є "дуже дорогою і кривавою для самої російської армії". "Вона може призвести до надмірного виснаження сил з російського боку, що, в свою чергу, дає українцям шанс на контрнаступ", – вважає він.

Bloomberg також цитує старшого наукового співробітника з питань наземних війн Міжнародного інституту стратегічних досліджень, що базується в Лондоні – Бена Баррі, який констатує, що "перспективи Росії здобути перемогу в цьому році значно зменшилися" в результаті відновлення поставок зброї і допомоги Україні.

"Росія, можливо, має найбільшу кількість солдатів, але багато її першокласної бронетехніки було знищено", і на відновлення армії до рівня 2022 року підуть роки, додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: