Словацький прем'єр Фіцо оприлюднив перше звернення після замаху

Середа, 5 червня 2024, 18:49
Словацький прем'єр Фіцо оприлюднив перше звернення після замаху
Роберт Фіцо. фото з Facebook

Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо, який в середині травня зазнав замаху, 5 червня опублікував перше відтоді звернення, де оголосив про наміри через кілька тижнів повернутись до роботи.

Джерело: "Європейська правда"

Деталі: В опублікованому у Facebook ролику Фіцо заявив, що в нього стріляв "активіст словацької опозиції", й що нині прем'єр перебуває на домашньому лікуванні.

Реклама:

"Якщо все йтиме за планом, я можу поступово повернутись до роботи наприкінці червня – на початку липня", – заявив він.

Далі прем'єр Словаччини сказав, що хоче виявити "прощення" стосовно стрільця й "не відчуває ніякої ненависті до людини, яка стріляла". Він пообіцяв, що не буде подавати на нього до суду й вимагати в нього компенсації.

ВІДЕО ДНЯ

Пряма мова: "Я прощаю його, нехай він сам розбереться у своїй голові, що він зробив і чому він це зробив. Зрештою, очевидно, що він був лише посланцем зла, яке політично неуспішна й розчарована опозиція розв'язала до некерованих масштабів", – вважає Фіцо.

Передісторія:

  • Замах на Роберта Фіцо скоїли 15 травня після виїзного засідання уряду в місті Гандлова. Перший час після інциденту були сумніви, чи виживе поранений прем’єр. 
  • Нападником виявився 71-річний Юрай Цинтула. На допиті він стверджував, що хотів не вбити Фіцо, а тільки "зашкодити здоров'ю", аби він не зміг далі проводити політику, з якою Цинтула незгодний, зокрема й у питанні російсько-української війни.
  • Минулого тижня Фіцо перевели на домашнє лікування.

Читайте також статтю на цю тему: П'ять пострілів у прем'єра: які наслідки матиме найгучніший напад в історії Словаччини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: