Дезертирував та ошукав державу на 2,6 млн гривень: ДБР викрило правоохоронця з Луганщини

Середа, 5 червня 2024, 11:35
Дезертирував та ошукав державу на 2,6 млн гривень: ДБР викрило правоохоронця з Луганщини
фото: ДБР

Правоохоронці викрили експрикордонника з Луганщини, який втік зі служби та, перебуваючи на тимчасово окупованій території, разом з дружиною незаконно оформив собі грошову виплату, яка призначена сім’ям військовополонених. Загальна сума отриманих шахрайським шляхом державних коштів становить понад 2,6 млн гривень.

Джерело: Офіс генерального прокурора, ДБР

Дослівно ОГП: "За даними слідства, майстер-сержант 24 лютого 2022 року самовільно залишив місце служби та покинув район виконання завдання відділу прикордонної служби у Старобільському районі Луганської області.

Реклама:

Підозрюваний виїхав на тимчасово окуповану територію та, залучивши свою дружину, реалізував шахрайську схему".

Деталі: В ДБР повідомляється, що дружина направила до командування чоловіка документи, що його нібито захопили в полон росіяни. На підставі цих документів подружжя з липня 2022 по січень 2024 року незаконно отримувало грошове забезпечення, яке передбачене для сімей військовополонених.

Таким чином вони завдали державі збитків на понад 2,6 млн гривень.

ВІДЕО ДНЯ

Окрім того, зазначається, що сам зловмисник навіть намагався влаштуватися на службу до незаконно створених правоохоронних органів так званої "ЛНР".

Працівники ДБР заочно повідомили про підозру в дезертирстві та шахрайстві колишньому правоохоронцю. Також про підозру у шахрайстві його дружині. Наразі вирішується питання про арешт майна фігурантів, в тому числі банківського рахунку, на який незаконно надходили виплати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: