Слідство.Інфо: Родичі полковника з СБУ володіють автопарком за $440 тисяч

Середа, 26 червня 2024, 20:40
Слідство.Інфо: Родичі полковника з СБУ володіють автопарком за $440 тисяч
Фото - Слідтсво.Інфо

Журналісти "Слідства.Інфо" з’ясували, що родичі керівника управління ГУ "Д" ДЗНД СБУ, полковника Олексія Зеленського за останні роки заволоділи транспортними засобами на загальну суму 440 тисяч доларів та будинками у Конча-Заспі. В СБУ зазначають, що усі доходи родини Зеленського задекларовані.

Джерело: розслідування "Слідство.Інфо"

Деталі: Зокрема відомо, що під час повномасштабного вторгнення тесть полковника Зеленського став власником будинку на 328,2 квадратних метри.

Реклама:

Сам Зеленський розповів журналістам "Слідства.Інфо", що за будинок заплатили $240 тис. Купили його у складчину, для того, щоб відремонтувати та продати. Натомість розслідувачі виявили, що оголошення про продаж цього будинку з’явилося саме в день розмови посадовця з журналістами.

Крім того, з кешу Google видно, що того ж дня Зеленські виставили свій будинок на продаж за 39 млн 460 тис. грн. 

За словами Зеленського, зараз він та його родина проживають в іншому будинку в Конча-Заспі. 

ВІДЕО ДНЯ

Також журналісти дізналися, що на початку цього року дружина посадовця стала власницею BMW X6 M 2023 року випуску. У червні 2023-го Зеленський придбав Mercedes-Benz s 500 (2020 року), а його мати на початку 2023-го придбала Lexus LX 600 (2022 року випуску). 

Крім того, посадовець та його матір у 2024 купили два мотоцикли BMW, ринкова вартість яких близько $20 тис. 

Зеленський у коментарі "Слідству.Інфо" відповів, що він та його родичі займаються перепродажем автомобілів. Журналісти перевірили цю інформацію та справді знайшли близько 20 оголошень з продажу автівок з номера посадовця.

Як йдеться у розслідуванні, родичі Зеленського за останні роки загалом набули у власність 5 будинків у передмісті Києва, частину з них продали. Сергій Миткалик, голова правління ГО "Антикорупційний штаб", вбачає у зібраних фактах ознаки бізнес-діяльності посадовця, яка заборонена законом. 

Доповнено:

Після публікації СБУ надіслала свій коментар УП щодо майна Олексія Зеленського. Зазначають, що діяльність родичів Зеленського здійснюється офіційно, виключно у рамках закону і з неї сплачуються усі податки.

Автомобіль MERCEDES-BENZ S 500 L та мотоцикл BMW M1000 R, які знаходяться у власності Зеленського, були придбані ним за кошти від здачі в аренду у 2022 і 2023 роках та подальшого продажу у 2023 році його власного нерухомого майна.

Транспортні засоби членів його родини були придбані коштом багаторічної підприємницької та фінансово-господарської діяльності, яку вони здійснюють на постійній основі, продажу інших транспортних засобів та об’єктів нерухомості.

Щодо будинку в Козині, зазначають, що його родичі Зеленського придбали, аби перепродати. В основному це профінансував близький родич Зеленського.

Також повідомляють, що матір полковника у 2021 році придбала земельну ділянку, а не готовий будинок у с. Козин. Далі, протягом декількох років там проходило будівництво, яке здійснювалося коштом доходів, офіційно отриманих і задекларованих матір’ю посадовця СБУ.

Про всі ці дії Зеленський звітував у 2022 та 2023 роках.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: