Опитування: "особистісний" рівень довіри до Зеленського перевищує "інституційний" 

Середа, 26 червня 2024, 14:58
Опитування: особистісний рівень довіри до Зеленського перевищує інституційний 
Володимир Зеленський: фото Getty Images

50% респондентів довіряють Володимиру Зеленському як соціальному інституту, водночас 18 % зовсім не довіряють президенту.

Джерело: результати опитування Центру Разумкова 

Деталі: За результатами дослідження центру Разумкова, серед політиків, посадовців, громадських діячів до президента України Володимира (54%). 

Реклама:

При цьому "особистісний" рівень довіри до В. Зеленського перевищує "інституційний" рівень довіри до Президента України (президенту як соціальному інституту довіряють 50% опитаних).

Також частіше висловлювали довіру, ніж недовіру, до Віталія Кіма (відповідно 46% і 32,5), Дмитра Кулеби (відповідно 43% і 35,5%) та Василя Малюка (відповідно 38% і 25%).

 

Водночас, за результатами опитування, 18% респондентів відповіли, що зовсім не довіряю Зеленському як "інституції", ще 24,7% – скоріше не довіряю. 

ВІДЕО ДНЯ

Найбільше з опитаних не довіряють Юлії Тимошенко (80%), Олексію Арестовичу (80%), Юрію Бойку (77%), Мар’яні Безуглій (68%) та Петру Порошенку.

Довідково: Опитування проводилося з 6 до 12 червня 2024 року методом face-to-face на тих територіях, які контролює уряд України і на яких не ведуться бойові дії.

Опитування проводили за стратифікованою багатоступеневою вибіркою із застосуванням випадкового відбору. Структура вибіркової сукупності відтворює демографічну структуру дорослого населення територій, на яких проводили опитування, станом на початок 2022 року (за віком, статтю, типом поселення).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: