6 років позбавлення волі: ВАКС засудив ексначальника слідчого управління ГПУ Щербини

Середа, 26 червня 2024, 11:44
6 років позбавлення волі: ВАКС засудив ексначальника слідчого управління ГПУ Щербини
фото: САП

26 червня 2024 року колегія суддів ВАКС визнала винним колишнього начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Ігоря Щербину в підбурюванні до надання хабаря 150 тис. доларів ексдиректору ДБР Роману Трубі й засудила його до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Джерело: САП

Дослівно: "За вироком суду особу визнано винуватою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369, ч. 1 ст. 263 КК України та призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі з конфіскацією належного їй на праві власності майна. Крім того, суд позбавив особу класного чину старшого радника юстиції".

Реклама:

Деталі: На виконання рішення суду Щербину взяли під варту у залі суду. Вирок суду набирає законної сили через тридцять днів з дня його проголошення, якщо його не буде оскаржено в апеляційному порядку.

Передісторія:

  • 3 грудня 2019 року президент Володимир Зеленський заявив, що "права рука" директора Державного бюро розслідувань Романа Труби підозрюється в отриманні $150 тисяч хабара, і закликав Верховну Раду прийняти законопроєкт №2116, який має вдосконалити ДБР. 
  • Джерела УП підтвердили, що раніше пройшли обшуки у близького соратника Труби Ігоря Щербини. За даними експерта Реанімаційного пакету реформ Олександра Лємєнова, Труба є кумом Щербини.
  • Пізніше САП повідомила, що у Києві викрили ексслужбовця ГПУ, який за 150 тисяч доларів "обіцяв" закрити справу проти столичного забудовника.
  • 23 вересня 2020 року САП і НАБУ завершили досудове розслідування у справі стосовно колишнього начальника Головного слідчого управління ГПУ Ігоря Щербини, підозрюваного у шахрайстві та підбурюванні до надання хабаря 150 тис. доларів ексдиректору ДБР Роману Трубі.

Знати більше: "Трубу зірвало. Як і за що Зеленський і Рада розігнали керівництво ДБР"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: