Італія засудила "санкції" РФ проти європейських ЗМІ: Не стирають наслідків жорстокої війни

Ірина Кутєлєва, Станіслав Погорілов — Середа, 26 червня 2024, 08:32

МЗС Італії відреагувало та засудило рішення влади РФ обмежити мовлення понад 80 європейських ЗМІ на території Росії, серед яких, зокрема італійські Rai, La7, La Repubblica and La Stampa.

Джерело: заява МЗС Італії, передає "Європейська правда"

Дослівно: "Вирішивши застосувати руйнівне насильство в Україні, …керівництво РФ вчинило дії, що суперечать міжнародному праву та всім принципам законності та цивілізованого співіснування. Все це не буде стерто шляхом введення заборон на італійські та міжнародні ЗМІ".

Деталі: Італійське зовнішньополітичне відомство рішуче засудила рішення щодо обмеження мовлення ЗМІ, які "завжди надавали об'єктивну та неупереджену інформацію" про війну РФ проти України.

У відомстві додали, що застосовані санкції "не усувають і не пом'якшують наслідків жорстокої, руйнівної і незаконної війни".

Передісторія:

  • Російське Міністерство закордонних справ раніше у вівторок заявило, що Москва запроваджує обмеження на мовлення й доступ щодо 81 європейського ЗМІ.
  • Серед тих, хто потрапив під російські заходи у відповідь, – німецький Spiegel, Zeit і Frankfurter Allgemeine Zeitung, іспанські Mundo, Pais і EFE, італійські Stampa, Repubblica і телекомпанія RAI, французькі Monde, Liberation і France-Presse, а також загальноєвропейські Politico і Euobserver.
  • Москва заявила, що це заходи у відповідь на рішення Ради ЄС від 17 травня про заборону пропагандистських ЗМІ РФ: "РИА Новости", "Известия" та "Российская газета".
  • Коментуючи рішення РФ, віцепрезидентка Європейської комісії з питань цінностей та прозорості Вера Юрова заявила, що воно свідчить про "безперервне порушення свободи ЗМІ з боку Кремля".