Італія засудила "санкції" РФ проти європейських ЗМІ: Не стирають наслідків жорстокої війни

Середа, 26 червня 2024, 08:32
Італія засудила санкції РФ проти європейських ЗМІ: Не стирають наслідків жорстокої війни
Фото: Getty Images

МЗС Італії відреагувало та засудило рішення влади РФ обмежити мовлення понад 80 європейських ЗМІ на території Росії, серед яких, зокрема італійські Rai, La7, La Repubblica and La Stampa.

Джерело: заява МЗС Італії, передає "Європейська правда"

Дослівно: "Вирішивши застосувати руйнівне насильство в Україні, …керівництво РФ вчинило дії, що суперечать міжнародному праву та всім принципам законності та цивілізованого співіснування. Все це не буде стерто шляхом введення заборон на італійські та міжнародні ЗМІ".

Реклама:

Деталі: Італійське зовнішньополітичне відомство рішуче засудила рішення щодо обмеження мовлення ЗМІ, які "завжди надавали об'єктивну та неупереджену інформацію" про війну РФ проти України.

У відомстві додали, що застосовані санкції "не усувають і не пом'якшують наслідків жорстокої, руйнівної і незаконної війни".

Передісторія:

ВІДЕО ДНЯ
  • Російське Міністерство закордонних справ раніше у вівторок заявило, що Москва запроваджує обмеження на мовлення й доступ щодо 81 європейського ЗМІ.
  • Серед тих, хто потрапив під російські заходи у відповідь, – німецький Spiegel, Zeit і Frankfurter Allgemeine Zeitung, іспанські Mundo, Pais і EFE, італійські Stampa, Repubblica і телекомпанія RAI, французькі Monde, Liberation і France-Presse, а також загальноєвропейські Politico і Euobserver.
  • Москва заявила, що це заходи у відповідь на рішення Ради ЄС від 17 травня про заборону пропагандистських ЗМІ РФ: "РИА Новости", "Известия" та "Российская газета".
  • Коментуючи рішення РФ, віцепрезидентка Європейської комісії з питань цінностей та прозорості Вера Юрова заявила, що воно свідчить про "безперервне порушення свободи ЗМІ з боку Кремля".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: