Генсек РЄ пообіцяв призначити спецпредставника у справах українських дітей

Олена Івашків — Середа, 26 червня 2024, 03:48

Новообраний генеральний секретар Ради Європи Ален Берсе призначить спеціального представника у справах українських дітей.

Джерело: "Укрінформ"

Деталі: Окрім цього, Берсе також має намір створити постійну міжінституційну робочу групу з питань України, яка регулярно збиратиме призначених членів ПАРЄ, бюро Комітету міністрів, Ради Європи, генерального секретаря та секретаріату для обговорення та підготовки пропозицій щодо поточних і майбутніх дій Ради Європи. 

А також прискорення створення компенсаційної комісії та інших елементів для повноцінної роботи Реєстру збитків та посилення участі Ради Європи у створенні Спеціального трибуналу зі злочинів агресії.

Віцепрезидентка ПАРЄ Олена Хоменко сподівається на плідну співпрацю з Берсе. Вона також висловила сподівання, що той дотримається усіх пунктів своєї передвиборчої програми щодо підтримки України.

Пряма мова Хоменко: "Ми маємо велике сподівання на плідну співпрацю. Зокрема, швейцарець пообіцяв призначити Спеціального представника у справах українських дітей, який буде безпосередньо підпорядковуватися Генеральному секретарю та регулярно звітуватиме перед Комітетом Міністрів та працюватиме з членами ПАРЄ.

Ми вже встановили з ним хороший контакт. Хоча всі кандидати вели дуже активну компанію, всі доносили свої програми і переконували, що будуть фокусуватись на проблемах України".

Ще деталі: За словами Хоменко, Берсе був першим з кандидатів, хто приїхав в Україну та зустрівся з українською делегацією.

Як розповіли члени делегації, у рамках передвиборчої кампанії Ален Берсе передав кожному з них листа, де описав конкретні заходи, спрямовані на підвищення ефективності роботи Ради Європи на підтримку України у разі свого обрання.

Нагадаємо: