Рекордний "трансфер": 47 чоловіків намагались незаконно перетнути кордон на Одещині

Вівторок, 25 червня 2024, 09:30
Рекордний трансфер: 47 чоловіків намагались незаконно перетнути кордон на Одещині
фото ДПСУ

На Одещині прикордонники затримали рекордну кількість "бажаючих" незаконно потрапити за кордон чоловіків.

Джерело: Держприкордонслужба, ДБР, джерело УП в правоохоронних органах

Деталі: В ході реалізації оперативної інформації, в селі Обжили Подільського району 21 червня правоохоронці зупинили "кортеж" у складі 4-х мікроавтобусів разом з супроводжуючим попереду позашляховиком, водій та пасажир, якого відігравали роль спостерігачів. Усього фігуранти кримінальної справи намагались доставити до державного кордону 47 чоловіків призовного віку з Київської, Харківської, Дніпропетровської, Рівненської, Миколаївської, Херсонської та Одеської областей. 

Реклама:

Як встановили правоохоронці, ділки здійснювали збір "клієнтів" за допомогою телеграм-каналів та телеграм-акаунтів. Гроші їм перераховувались на різні криптогаманці, а ціна послуги складала від 5 тисяч до 18,5 тисяч доларів США з людини.

Деякі довірливі користувачі послуг платили одразу, а деякі встигли заплатити аванс у половину вартості заявленої суми. При цьому будь-яких гарантій від незаконних перевізників вони не мали. Буси не були пристосовані для перевезення людей, чоловікам довелося їхати, м’яко кажучи, не в комфортних умовах - на матрацах прямо на підлозі близько 100 км, зазначають прикордонники.

ВІДЕО ДНЯ

Наразі тривають слідчі дії. Транспортні засоби та інші знаряддя протиправної діяльності вилучено.  Осіб буде притягнуто до кримінальної та адміністративної відповідальності.

Оновлено: За даними ДБР, до складу угруповання входив правоохоронець (за даними джерела УП – поліціянт). Він консультував водіїв, як об’їхати блокпости на шляху до кордону.

В Бюро кажуть, що 21 червня цією схемою планували скористатися близько 100 осіб. Було зупинено чотири мікроавтобуси з 47 чоловіками. Інші 53 не встигли дістатися "точки збору".

Організатору та правоохоронцю обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з правом внесення застави: організатору – 13,6 млн грн, правоохоронцю – 3 млн грн.

Всім затриманим чоловікам старше 25 років було виписано протоколи та доставлено до РТЦК.

Операцію проводили прикордонники Подільського загону спільно з оперативниками Південного регіонального управління ДПСУ, співробітниками СБУ та слідчими ДБР під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури в рамках відкритого кримінального провадження за ст.332 ККУ "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: