Засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа звільнили з в'язниці

Вівторок, 25 червня 2024, 03:41
Засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа звільнили з в'язниці
Джуліан Ассанж вилетів з Британії, скриншот відео

Засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа звільнили з британської в'язниці. У понеділок ввечері він вилетів з Великої Британії.

Джерело: WikiLeaks в X

Дослівно: "Він покинув в'язницю суворого режиму Белмарш вранці 24 червня, провівши там 1901 день. Він був звільнений під заставу Високим судом Лондона і в другій половині дня був в аеропорту Станстед, де сів на літак і покинув Великобританію".

Реклама:

Деталі: Видання, засноване Ассанжом, наголосило, що його звільнення, це результат глобальної кампанії, яка охопила борців за свободу преси, законодавців і лідерів усього політичного спектру, аж до ООН. 

ВІДЕО ДНЯ

Це створило умови для тривалих переговорів з Міністерством юстиції США, що призвело до угоди, "яка ще не була офіційно завершена". 

Ассанж повертається до Австралії, де на нього чекає дружина та діти. 

Нагадаємо:

  • Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж погодився визнати себе винним у кримінальному злочині, пов'язаному з публікацією конфіденційних військових документів.
  • Угода з Міністерством юстиції США дозволить йому уникнути ув'язнення в Сполучених Штатах.
  • Відповідно до умов нової угоди, прокурори Міністерства юстиції вимагатимуть 62-місячного ув'язнення, що дорівнює терміну, який Ассанж відсидів у лондонській в'язниці суворого режиму, поки він боровся проти екстрадиції до США. 
  • Влада США переслідувала Ассанжа за публікацію конфіденційних військових документів, наданих колишнім аналітиком армійської розвідки Челсі Меннінг у 2010 і 2011 роках.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: