Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

США заявили про атаку хуситів на грецьке судно у Червоному морі

Понеділок, 24 червня 2024, 09:03
США заявили про атаку хуситів на грецьке судно у Червоному морі
Ілюстративне фото Getty Images

Військові Сполучених Штатів повідомили, що бойовики-хусити, яких підтримує Іран, ймовірно, за допомогою безпілотника атакували у Червоному морі в неділю суховантаж Transworld Navigator, що належить Греції. Екіпаж повідомив про незначні поранення своїх членів та помірні пошкодження судна, але корабль продовжив рух.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на зведення Центрального командування Збройних сил США (CENTCOM).

Дослівно: "Це вже четвертий напад підтримуваних Іраном хуситів на судно Transworld Navigator. Ніхто з американських або коаліційних кораблів не постраждав".

Реклама:

Деталі: Військові США зауважили, що ця "зловмисна й безрозсудна поведінка" хуситів загрожує регіональній стабільності та ставить під загрозу життя моряків у Червоному морі й Аденській затоці.

"CENTCOM продовжуватиме діяти разом з партнерами для притягнення хуситів до відповідальності та послаблення їхнього військового потенціалу", – заявили сили США.

Передісторія:

ВІДЕО ДНЯ
  • Напередодні військові Сполучених Штатів заперечили заяви бойовиків-хуситів про те, що вони буцімто успішно атакували американський авіаносець "Дуайт Ейзенхауер".
  • Раніше сили США заявили про нову успішну атаку по озброєннях бойовиків-хуситів, яких підтримує Іран, у підконтрольних ним районах Ємену.
  • Міністерство фінансів США 17 червня оголосило про санкції проти двох фізичних і п'яти юридичних осіб, які сприяли закупівлі зброї для повстанців-хуситів у Ємені, що з минулого року атакують комерційні судна в Червоному морі та Аденській затоці.
  • У лютому США оголосили єменських хуситів, підтримуваних Іраном, терористичною групою.
  • Нагадаємо, США та союзники почали патрулювати регіон для захисту торгових суден під кінець 2023 року, після того, як атаки підтримуваних Іраном бойовиків-хусити почали створювати загрозу для цього торгового шляху. Із січня у регіоні почала діяти також спеціальна військово-морська місія ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: