Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Польща повідомила про ще одну "дуже напружену ніч" під час обстрілів Росією України

Субота, 22 червня 2024, 09:05
Польща повідомила про ще одну дуже напружену ніч під час обстрілів Росією України
Ілюстративне фото: Getty Images

Польські союзницькі винищувачі вкотре підіймалися в повітря у зв’язку з російською атакою проти об’єктів інфраструктури на території України.

ДжерелоОперативне командування Збройних Сил Польщі, "Європейська правда"

Деталі: У командуванні попередили, що зв'язку з активністю російської авіації в південно-східній частині Польщі може підвищитися рівень шуму через польоти польських і союзницьких літаків.

Реклама:

"Сьогодні вночі спостерігалася інтенсивна активність дальньої авіації Російської Федерації у зв'язку з ударами з використанням крилатих ракет, безпілотних літальних апаратів типу "Shahed" і балістичних ракет, здійсненими, серед іншого, по об'єктах, розташованих на заході української території" – йдеться в заяві Оперативного командування.

Воно запевнило, що "всі необхідні процедури для забезпечення безпеки польського повітряного простору були активовані" і що воно "постійно відстежує ситуацію".

Перед 6 ранку стало відомо, що підняті літаки повернулися на базу.

ВІДЕО ДНЯ

"Це була дуже напружена ніч для всієї системи протиповітряної оборони Польщі, оскільки масована ракетна атака дальньої авіації Російської Федерації накрила всю територію України, включаючи прикордонні з Польщею регіони", – підкреслюється в заяві.

Польща вже не вперше підіймає у повітря винищувачі у зв’язку з ракетними ударами Росії по території України. 

У ніч на 22 червня 2024 року російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по об’єктах критичної інфраструктури в різних регіонах України, знищено 12 ракет повітряного, морського та наземного базування, а також 13 ударних БпЛА типу "Shahed".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: