Південна Корея про обсяг зброї для України: залежить від взаємодії РФ з КНДР

П'ятниця, 21 червня 2024, 17:49
Південна Корея про обсяг зброї для України: залежить від взаємодії РФ з КНДР
Ілюстративне фото: Getty Images

Радник з питань національної безпеки Південної Кореї Чан Хо Чжин заявив, що країна визначатиме обсяг поставок зброї в Україну залежно від того, як Росія будуватиме відносини з КНДР.

Джерело: Yonhap з посиланням на розмову з радником з питань національної безпеки Південної Кореї 

Деталі: Видання зазначає, що в телефонній розмові з інформаційним агентством Yonhap чиновник зазначив, що позиція Кореї залежить від майбутніх дій РФ.

Реклама:

"Існують різні варіанти надання зброї, і наша позиція щодо останніх подій між Росією та Північною Кореєю залежить від того, як Росія підійде до ситуації в майбутньому", — сказав Чан Хо Чжин.

З посиланням на джерела в уряді видання зазначає, що серед потенційних озброєнь, які Південна Корея може передати Україні, є 155-мм артилерійські снаряди, а також системи протиповітряної оборони.

"Офіційні особи Сеула зберігають стратегічну невизначеність щодо типів озброєнь, розглядаючи це як дипломатичний крок, щоб використати можливість тиску на Москву, щоб вона утрималася від передачі ключових військових технологій Пхеньяну", — пише Yonhap.

ВІДЕО ДНЯ

Видання зазначає, що дотепер Південна Корея постачала в Україну лише нелетальну зброю через політику країни, яка забороняє надавати летальну зброю тим державам, які перебувають у стані війни.

Нагадаємо: Під час пресконференції у В'єтнамі правитель Росії Володимир Путін відреагував на повідомлення, в якому йшлося про те, що Південна Корея розгляне можливість постачання зброї Україні після того, як Путін і північнокорейський лідер Кім Чен Ин підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство.

Лідер РФ заявив, що буде "дуже великою помилкою", якщо Південна Корея надасть Україні летальну зброю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: