Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

В "Укрінформі" з′явиться наглядова рада як інструмент держконтролю – Карандєєв

П'ятниця, 21 червня 2024, 13:43
В Укрінформі з′явиться наглядова рада як інструмент держконтролю – Карандєєв
Фото: сайт "Укрінформу"

Виконуючий обов′язки міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв повідомив, що в інформаційному агентстві "Укрінформ", яке нещодавно змінило керівника, з'явиться наглядова рада.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова Карандєєва на годині запитань до уряду у ВРУ: "Закон про іномовлення передбачає, що національне інформаційне агентство "Укрінформ" повинно мати наглядову раду".

Реклама:

Деталі: Він нагадав, що понад рік тому було ухвалено рішення, яким у статуті агентства ліквідували цей контрольно-наглядовий орган.

"Наразі ми розробили нову редакцію статуту і повертаємо наглядову раду в "Українформ" як інструмент державного контролю. Сподіваюся, що вже до кінця цього тижня редакцію статуту буде оприлюднено", - зазначив Карандєєв.

Знати більше: Всі свої. Як Офіс президента бере під контроль Укрінформ

ВІДЕО ДНЯ

Що було раніше:

  • Перед цим "Українська правда" опублікувала матеріал-викриття зі слів працівників "Укрінформу" про поширення в агентстві "темників" — тобто вказівок влади щодо того, у який спосіб треба висвітлювати в новинах політичні події в Україні. Зокрема йшлося про списки бажаних та небажаних спікерів.
  • Карандєєв заявив, що відомство не знало про існування в Національному інформаційному агентстві "Укрінформ" списків так званих небажаних спікерів.
  • 24 травня генеральним директором національного інформаційного агентства "Укрінформ" призначили військового журналіста та кандидата політичних наук Сергія Череватого, який обіймав посаду речника Східного угруповання ЗСУ. Попередній очільник агентства Олексій Мацука знаходився на цій посаді близько півроку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: