Кулеба: Розмова з Китаєм щодо припинення війни в Україні продовжиться

П'ятниця, 21 червня 2024, 10:40
Кулеба: Розмова з Китаєм щодо припинення війни в Україні продовжиться
Дмитро Кулеба, фото: Getty Images

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Україна та Китай продовжать розмову щодо припинення загарбницької війни Росії, адже Пекін побачив "вражаючий масштаб" Саміту миру, який відбувся.

Джерело: Кулеба говорив в ефірі телемарафону, передає "Європейська правда"

Деталі: Коментуючи відсутність Китаю на Саміті миру у Швейцарії, глава МЗС висловив думку, що вирішальним фактором для КНР під час ухвалення цього рішення стала принципова позиція України, що там не буде РФ, оскільки, на думку Києва, це був би безрезультатний саміт.

Реклама:

Пряма мова Кулеби: "Ми знаємо, що в Пекіні дуже уважно вивчають результати Саміту миру. Там побачили, наскільки вражаючим став його масштаб. І я переконаний, що у нас продовжиться розмова з Китаєм щодо припинення війни в Україні".

Міністр зазначив, що КНР постійно наголошує, що не вважає Україну ворожою державою та хоче миру, і це позиція, з якою можна працювати.

"Вона не є ідеальною. У нас є запитання, які ми відверто озвучуємо. Я говорив про це з міністром закордонних справ Китаю. Але з усіма треба працювати", – зауважив він.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • Раніше Швейцарія заявила, що спілкується з Росією та збирається обговорити підсумки Саміту миру, який пройшов 15-16 червня, з РФ, КНР та іншими країнами, які не брали в ньому участі.
  • Нагадаємо, учасники Глобального саміту миру, що проходив у Швейцарії, оприлюднили спільне комюніке про основи миру.

Читайте також: Що змінить Саміт миру. Пояснюємо реальні наслідки, плюси та загрози після зустрічі у Швейцарії

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: