"Дані закриті" – Клименко про кількість чоловіків, які намагалися втекти за кордон

Четвер, 20 червня 2024, 20:41
Дані закриті – Клименко про кількість чоловіків, які намагалися втекти за кордон
Ігор Клименко. Фото - МВС

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що має інформацією про загальну кількість затриманих на кордоні чоловіків призовного віку у період від початку повномасштабного вторгнення РФ, втім ця інформація закрита.

Джерело: Клименко в інтерв’ю "Радіо Свобода"

Пряма мова: "Я її не скажу (статистику втікачів – ред.), тому що ці цифри на сьогоднішні закриті й вони не відображають реальний стан справ, тому що тих людей, яких ми затримуємо за 15-20 чи навіть за 10 кілометрів від кордону, ми також в ці цифри рахуємо".

Реклама:

Деталі: Міністр також повідомляє, що щодня прикордонники затримують десятки людей, які намагаються незаконно перетнути український кордон у напрямку держав Євросоюзу, зокрема через ліси і річку Тису.

Пряма мова: "Ми затримуємо людей не тільки безпосередньо на кордоні, а й на блокпостах, на пунктах, які розташовані за 5-10 кілометрів від кордону. Ми говоримо, звичайно, про десятки людей кожного дня. Буває 10, буває 20, буває 30. І ми говоримо не тільки про людей, яких хочуть переплисти, наприклад, Тису, або пройти ліс, або пройти через гори. Ми говоримо і про тих людей, які на пунктах пропуску намагаються пройти по підробних документах. І це достатньо великий процент, приблизно 15% таких наших громадян".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: