У ЄС зняли останню перешкоду для старту переговорів про вступ України й Молдови

Четвер, 20 червня 2024, 19:29
У ЄС зняли останню перешкоду для старту переговорів про вступ України й Молдови
ілюстративне фото depositphotos

Парламент Нідерландів у четвер 20 червня проголосував за схвалення переговорних рамок для вступу України та Молдови в Європейський Союз, усунувши останню перешкоду для формального початку цього процесу.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Euractiv

Деталі: Після рішення нідерландського парламенту в ЄС виконано всі кроки для проведення 25 червня міжурядової конференції – заходу, який знаменує формальний початок переговорів про вступ до ЄС для України та Молдови.

Реклама:

Новий уряд Нідерландів на чолі з Діком Схоофом раніше заявив, що підтримує початок переговорів з обома країнами, але це рішення потребувало офіційного схвалення парламенту.

Передісторія:

  • Минулого тижня постійні представники держав-членів ЄС принципово схвалили переговорні рамки для переговорів про вступ України, а також Молдови.
  • Рішення послів ЄС означає, що 25 червня, як і планувалось, відбудеться міжурядова конференція, яка дасть офіційний старт переговорам про вступ України та Молдови в ЄС.
  • Угорщина на рівні постійних представників блокувала ухвалення рішення, говорячи про "недостатній прогрес, зроблений Україною щодо національних меншин". Але після запевнень, що її вимоги будуть присутні в переговорних рамках, вона зняла вето.

Читайте також: Встигнути до Орбана: коли та як Україна планує розпочати переговори про свій вступ до ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: