Замах на журналіста Садикова в Києві: Токаєв заявив, що сприятиме розслідуванню

Середа, 19 червня 2024, 12:15
Замах на журналіста Садикова в Києві: Токаєв заявив, що сприятиме розслідуванню
Президент Республіки Казахстан Касим-Жомарт Токаєв. фото: Aqorda

Президент Республіки Казахстан Касим-Жомарт Токаєв, коментуючи напад на казахстанського журналіста Айдоса Садикова в Києві 18 червня, заявив, що в разі необхідності офіційні органи Казахстану готові долучитися до розслідування.

Джерело: сайт президента Казахстану

Деталі: Токаєв наголосив, що у Казахстані взято курс на зміцнення верховенства закону, а його принципова позиція спрямована на те, що у державі має панувати закон і порядок. 

Реклама:

Також президент Республіки Казахстан доручив по лінії дипломатичного відомства та правоохоронних органів направити офіційні запити українській стороні.

Пряма мова Токаєва: "Усі колізії, розбіжності в нашому суспільстві слід розв'язувати виключно в правовому полі, на основі чинного законодавства, відповідно до основних міжнародних норм. Саме з цього погляду необхідно розглядати злочин, що стався вчора в Києві щодо громадянина Казахстану Айдоса Садикова.

Мною доручено по лінії дипломатичного відомства і правоохоронних органів направити офіційні запити українській стороні щодо цього серйозного інциденту.  У разі необхідності казахстанські офіційні органи готові долучитися до розслідування для надання сприяння у виявленні істини". 

ВІДЕО ДНЯ

Що передувало: 

Довідка:

Подружжя Садикових у 2014 році переїхало до Києва з Казахстану. Айдос Садиков на батьківщині зазнав кримінального переслідування, як він стверджує, з політичних мотивів.

В Україні вони набули статусу біженців і вели власний Youtube-канал "Бәсе", де піддавали критиці владу Казахстану та олігархів і виступали із підтримкою протестів у Казахстані у 2022 році.

Восени 2023 року Айдос та Наталія Садикови були оголошені казахською владою в розшук за звинуваченням у розпалюванні ворожнечі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: